Haydar Baş'a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ve aralarında avukatlarının da bulunduğu 14 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti tutuksuz sanık Haydar Baş'ın 'nitelikli yağmaya azmettirme' suçundan beraatine 'açığa atılan imzanın kötüye kullanılmasına azmettirme' suçundan ise 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2019 16:52, Son Güncelleme : 16 Ekim 2019 17:51
Haydar Baş'a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ve aralarında avukatlarının da bulunduğu 14 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanık Haydar Baş'ın 'nitelikli yağmaya azmettirme' suçundan beraatine 'açığa atılan imzanın kötüye kullanılmasına azmettirme' suçundan ise 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

2014 yılında Mustafa Eraslan'ın eşi Meral Eraslan, BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın eşine ticari işinden dolayı çok sayıda senedi zorla imzalattırdığını bu nedenle bir çok gayri menkullerine el konulduğunu iddia ederek savcılığa başvurmuştu. İfadesi alınan Dr. Mustafa Eraslan bu suçlamaları doğrulamış, "Haydar Baş'ın yönlendirdiği kişiler tarafından bacaklarının kırıldığını" ve "kızı üzerinden tehdit edildiğini" söylemişti.

2016 yılında bu suçlamalardan dolayı Haydar Baş, avukatı Lütfullah Önder ve 11 kişi hakkında "nitelikli yağma" ve "açığa atılan imzanın kötüye kullanılması" suçlarından dava açılmıştı. Haydar Baş, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Eraslan'a 20 milyon dolar borç verdiğini ve ödeme yapılmaması üzerine sorun yaşadıklarını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber