Ankara Kitap Fuarı başladı, çocuk kitaplarına ilgi üst düzeyde

Ankara Kitap Fuarı, bu yıl ikinci kez kapılarını başkentli okuyuculara açtı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ekim 2019 15:08, Son Güncelleme : 18 Ekim 2019 15:26
Ankara Kitap Fuarı başladı, çocuk kitaplarına ilgi üst düzeyde

Ankara'da kitap severler ve eğitimcilerin heyecanla takip ettiği Kitap Fuarı başladı.

Ankara'da düzenlenen kitap fuarı her yıl bir defa yapılıyordu. Kitap Fuarına okuyucuların, öğrencilerin, eğitimcilerin, kitaba ve eğitime değer veren toplumun hemen hemen her kesiminin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle bu yıl ikincisi organize edildi.

Kitap Fuarı'na Rusya konuk ülke, İlya Boyasov konuk yazar, Beşir Ayvazoğlu ise onur yazarı olarak katılıyor. ATO Congreisum'da Eylül Fuarcılık tarafından 18-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuarda, yaklaşık 300 yayınevi stant açtı. Fuar, her gün 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

DİKKAT GELİŞTİRİCİ KİTAPLARA İLGİ ÇOK

Kitap Fuarında özellikle çocuk gelişimi, dikkat güçlendirici, zeka geliştirici kitaplara ilginin üst düzey olduğu gözlemlendi.

Dikkat Atölyesi Yayınları standında çoçuklar dikkat güçlendirmeye yönelik saklı resimleri bulma (Hidden Pictures) uygulamalarını eğlenerek yapıyorlar.

Yayınevi yetkililerinin aktardığı bilgilere göre aileler çocuklarının tablet ve cep telefonu yoğun kullandıkları, bunun da çocuklarda dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğuna neden olduğu, ailelerin çocuklarının dikkatlerinin güçlendirmek, konsantrasyon bozukluklarını azaltmak için dikkat aktivitelerinin eğlenceli bir şekilde hazırlanan saklı resimleri bulma uygulamaları olan 'hidden pictures' kitaplarına ilgi gösterdikleri görüldü.

YAPAY ZEKAYA HAZIRLIK: KODLAMA KİTAPLARI

Kitap fuarları aynı zamanda piyasaya yeni çıkan veya gelişen teknolojiye göre ortaya çıkan eğitsel dokümanların da okuyucularla buluştuğu yerdir. Yapay zeka artık günümüzde kaçınılmaz hale gelmiştir. Birçok sektör yapay zeka uygulamalarına ağırlık vermeye başlamış. Yayınevleri de bu duruma kayıtsız kalmamış ve kodlama, hikayeli kodlama, algoritmaya giriş kitapları ile çocukların yapay zekaya hazırlıklı olmaları için eğitsel dokümanları kitap fuarında katılımcılara sunmuş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber