Ankara Üniversitesi, ön değerlendirme sonuçlarını hatalı ilan etti!

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuran adayların ön değerlendirme sonuçları hatalı ilan edildi!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ekim 2019 09:12, Son Güncelleme : 23 Ekim 2019 11:51
Ankara Üniversitesi, ön değerlendirme sonuçlarını hatalı ilan etti!

Bilindiği üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 10 uncu maddesinde yer alan; "Sınav jürisi; başvuran adaylar arasından ilan edilen kadro sayısının on katına kadar adayı, meslek yüksekokullarında bu kadrolarda istihdam edilecekler de dahil olmak üzere bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarında ALES puanının %40'ını ve yabancı dil puanının %60'ını; bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolarda ALES puanının %60'ını ve yabancı dil puanının %40'ını; meslek yüksekokullarına müracaatlarda ise ALES puanının %70'ini ve lisans mezuniyet notunun %30'unu dikkate alarak belirler ve kadro ilanında belirtilen internet adresinde ilan eder. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu kişilerin tamamı sınava çağrılır. Başvuru sayısının ilan edilen kadronun on katından az olması halinde, adayların tamamı giriş sınavına alınır. Adayların ön değerlendirmede dikkate alınan puanları ile lisans mezuniyet notları, kadro ilanında belirtilen internet adresinde ilan edilir." düzenlemeye göre fakültelere alınacak olan araştırma görevlisi kadrolarının ön değerlendirmesi ALES'in %60'ı, yabancı dilin %40'ı dikkate alınarak ilan edilen kadro sayısının on katı kadar giriş sınavına çağrılmaktadır.

Ankara Üniversitesi tarafından 26 Eylül 2019 tarihinde ilan edilen İlahiyat Fakültesi Tasavvuf ile Dinler Tarihi Anabilim Dalına alınacak Araştırma Görevlisi kadrosunun ön değerlendirme sonuçları 21 Ekim 2019 tarihinde ilgili Fakültenin internet sayfası üzerinden duyuruldu.

Ancak, ön değerlendirme sonuçlarını kontrol ettiğimizde;

1- Tasavvuf Anabilim Dalında ikinci sırada yer alan adayın ALES ve yabancı dil ortalamalarının yanlış toplandığı ve puanının beş puan sehven yükseltildiği,

2- Tasavvuf Anabilim Dalı ön değerlendirme sonuç listesinde puanı yüksek olan adayların sıralamada altta, düşük olanların yukarıda yer aldığı,

Görülmektedir.

Bu haliyle, güvenilirliği ve geçerliliği konusunda sorunlar olan ön değerlendirme listelerinin yeniden kontrol edilerek adaylara duyurulmasında fayda bulunmaktadır.

Memurlar.net'in notu: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden tarafımıza yapılan bildirimde, hataların düzeltildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber