'Yeni istihdam paketi üretkenliği artırır'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay:- "Yeni istihdam paketi çalışmasını, ülkemizin bulunduğu şartlar göz önüne alındığında özellikle emeğin yoğun olduğu sektörler, çağrı merkezleri, inşaat, tekstil, güvenlik ve turizm gibi yerlerde üretkenliğin artırılması açısından çok anlamlı ve olumlu buluyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2019 11:06, Son Güncelleme : 23 Ekim 2019 11:07
'Yeni istihdam paketi üretkenliği artırır'

- Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yeni istihdam paketi çalışmasını, özellikle emeğin yoğun olduğu sektörlerde üretkenliğin artırılması açısından anlamlı ve olumlu bulduğunu belirtti.

Ergün Atalay, AA muhabirine, kamu bankalarının 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen istihdama yönelik yeni çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atalay, "Yeni istihdam paketi çalışmasını, ülkemizin bulunduğu şartlar göz önüne alındığında özellikle emeğin yoğun olduğu sektörler, çağrı merkezleri, inşaat, tekstil, güvenlik ve turizm gibi yerlerde üretkenliğin artırılması açısından çok anlamlı ve olumlu buluyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Atalay, bu süreçte hayata geçirilecek yeni istihdam paketini yerinde ve doğru bulduğunu söyledi.

İstihdama yönelik yeni paket çalışmasının 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedeflediğini, bu gibi desteklerin istihdam ve işsizliğin azaltılması gibi konulara ivme kazandıracağını dile getiren Atalay, "Özellikle işçi-işveren ilişkilerini yakından ilgilendiren bu tarz destek paketlerinin artması ve hızlı şekilde de hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber