İdari izindeki kronik hastalıklardan ne anlaşılmalıdır?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın yayımladığı resmi yazıda yer alan kronik hastalar ibaresinden, Sağlık Uygulama Tebliği ekinde yer alan (EK-1/A) listedeki hastalıklar anlaşılmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mart 2020 00:05, Son Güncelleme : 17 Mart 2020 07:47
İdari izindeki kronik hastalıklardan ne anlaşılmalıdır?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13.3.2020 tarihli ve E.12362 sayılı yazısında, "Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezevantajlı grupların, (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmaları, ....Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." denilmektedir.

İdari izne ilişkin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı yazısında yer alan ve idari izin kullanabilecek bir diğer grup ise kronik hastalığı olan kamu görevlileridir.

Kronik hastalıklar süreğen karakterli, uzun ve yavaş seyirli, bireyin yasam kalitesini olumsuz etkileyen, tedavisi ileri uzmanlık gerektiren, komplikasyonları ölümcül seyredilebilen veya sakatlığa yol açabilen, izleme ve tedavileri yüksek maliyetli hastalıklardır.

Bu hastalıkların listesine Sağlık Uygulama Tebliği ekinde yer alan listeden (EK-1/A) ulaşılabilir. Söz konusu listede kronik viral hepatitler de yer almaktadır.

Sağlık Uygulama Tebliği ekinde yer alan liste şu şekildedir:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber