Özel okullarda yapılması planlanan tüm sınavlar iptal edildi

MEB, Özel Öğretim Kurumlarını tatil ederek bu kurumlarda yapılmakta olan bursluluk sınavlarını ve MTSK sınavlarını erteledi ayrıca özel öğrenci barınma hizmeti veren kurumların boşaltılarak tatil etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mart 2020 07:37, Son Güncelleme : 21 Mart 2020 16:38
Özel okullarda yapılması planlanan tüm sınavlar iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 16.03.2020 tarih ve 5569022 sayılı yazılarıyla Özel Öğretim Kurumlarını tatil ederek bu kurumlarda yapılmakta olan bursluluk sınavlarını ve MTSK sınavlarını erteledi ayrıca özel öğrenci barınma hizmeti veren kurumların boşaltılarak tatil edilmesini istedi.

Söz konusu yazıda; 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan;

- Özel Anaokulları,

- İlkokullar,

- Ortaokullar,

- Ortaöğretim Okulları,

- Çeşitli Kurslar,

- Özel Öğretim Kursları,

- Sosyal Etkinlik Merkezleri,

- Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim Ve Geliştirme Kursları,

- Uzaktan Öğretim Yapan Kuruluşlar,

- Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursları,

- İş Makineleri Sürücü Eğitim Kursları,

- Hizmet İçi Eğitim Merkezleri,

- Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezleri,

- Mesleki Eğitim Merkezleri İle Benzeri Özel Öğretim Kurumları 16 Mart 2020 Pazartesi gününden 30 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar tatil edildiği belirtildi.

Ayrıca söz konusu kurumlarda tatil süresince;

1-Özel okullarda önceden planlanan bursluluk sınavları,

2-Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının eğitimler sonunda yapılan teorik dersler için e-sınav ve direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavları,

3-Özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü eğitim kurslarının eğitimler sonunda yapılan teorik ve uygulama sınavları,

4-Çeşitli kurslar, özel öğretim kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, hizmet içi eğitim merkezlerinde kurs bitirme, seviye tespit ve seviye tamamlama sınavları da dahil öğrenci/kursiyerlerle hiçbir etkinlik yapılmayacaktır.

Özel öğrenci barınma hizmeti veren kurumlar da yukarıda belirtilen süre içerisinde tatil edilecek ancak zorunlu olarak barınma hizmeti alması gereken öğrencilerin bulunması halinde kurumda barınmalarına yönelik önlemler alınacaktır.

İşte o yazı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber