Meslek lisesi öğrencilerininde uzaktan eğitimi de EBA üzerinden yaptılar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Nisan 2020 00:54, Son Güncelleme : 06 Nisan 2020 00:58
Meslek lisesi öğrencilerininde uzaktan eğitimi de EBA üzerinden yaptılar

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 26.03.2020 tarih ve 5925636 sayılı yazılarıyla Mesleki Eğitim Merkezi Programı Uygulayan Okul/Kurum Öğrencilerinin Uzaktan Eğitimde EBA üzerinden yapılacagını açıkladı.

Dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, Ülkemizde bazı tedbirler alınmasına karar verilmiş, bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretime devam edileceği bildirilmiştir. Bu süreçte mesleki eğitim merkezi programı uygulayan okul/kurumlarda öğrenim gören çırak öğrencilerin uzaktan eğitimlerinin nasıl yapılacağına dair tereddüte düşüldüğü Bakanlığımıza iletilmiştir.

Bu kapsamda, https://www.eba.gov.tr adresinde lise sekmesi altında "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim" okul türü bulunmaktadır. Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki eğitim merkezi programı uygulayan okul/kurumlarımızda öğrenim gören çırak öğrencilerimizin de https://www.eba.gov.tr adresindeki EBA TV/LİSE sekmesi altında yayınlanan program doğrultusunda, kendi sınıflarındaki derslerini EBA TV' den takip etmeleri gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber