5 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

5 ilde bazı yerleşim yerleri koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2020 20:40, Son Güncelleme : 24 Mayıs 2020 21:42
5 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de bir ev koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tek katlı bir evde karantina uygulaması başlatıldı.

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Atasoy Sokağı'nda yaşayan bir kişi, rahatsızlanarak Eskişehir Şehir Hastanesine başvurdu. Bu kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Hasta ve ailesindeki 5 kişi ile yaşadıkları ev, 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Evde bulunanların bu süreçteki ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacağı öğrenildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında il hıfzısıhha kurulu tarafından 10 bina karantinaya alınırken, bir firma ve 7 binada ise sonlandırıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda Karaköprü ilçesinde 1 bina, Eyyübiye ilçesinde 2 bina, Haliliye ilçesinde 4 bina, Siverek'te 2 ve Viranşehir'de ise 1 binada 14 günlük karantina uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir fabrika ve 4 ayrı binada, Eyyübiye ve Haliliye ilçesinde 3 olmak üzere toplamda 7 binada uygulanan 14 günlük karantina tedbiri uygulaması ise son buldu.

KAYSERİ

Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Kamber köyünde 4 ev karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Talas ilçesine bağlı Kamber köyünde sağlık ekiplerinin yaptığı filyasyon çalışması sonrasında 26 kişinin Covid-19 ile ilgili temaslı oldukları belirlendi. Mahallede 26 kişinin yaşadığı 4 evin karantina altına alınmasının ardından mahallenin sokaklarında dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

SİİRT

Siirt kent merkezinde bir apartman, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi Bahçelievler Mahallesi 1419 Sokak'ta bir apartman korona virüs salgını nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi. Açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulunca korona virüs salgınından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan apartmanda 14 gün süreyle karantina uygulaması başlanmıştır" denildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 bina daha karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, bayram öncesi il dışından kente yakınlarını ziyarete gelen 2 kişinin Kovid-19 belirtileri göstermesi üzerine kaldırıldıkları hastanede yapılan test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, 2 kişinin misafir olarak kaldıkları Fevzi Çakmak ve Olgunlar Mahallesi'nde bulunan 2 apartman geçici süreyle karantinaya alındı.

Kentte dün, Çaydaçıra ve Sürsürü Mahallesi'nde bulunan iki apartman, Kovid-19 vakası görülmesi üzerine karantinaya alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber