Dört ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Dört ilimizde bazı yerleşim yerleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2020 21:44, Son Güncelleme : 29 Mayıs 2020 22:24
Dört ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

KIRŞEHİR

Kırşehir'de bir köy karantinaya alındı

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Asmakardam köyünü ziyaret eden bir kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Mucur İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan değerlendirmede, temaslı kişilerin bulunması nedeniyle 70 haneli köyde karantina uygulamasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla uygulanan karantina kapsamında köye giriş ve çıkışların durdurulduğu vurgulandı.

Öte yandan, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki köyde kurulun aldığı karar anonslarla duyurulurken, güvenlik ve sağlık tedbiri alındı.

Kırşehir'in Mucur ilçesinde dün de 6 katlı ve 24 daireli bir bina karantinaya alınmıştı.

BİTLİS

Bitlis'te bir bina karantinaya alındı

Bitlis Tatvan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir bina karantinaya alındı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Fuar Mahallesi Akasya Caddesi'ndeki bir binanın ikinci bir duyuruya kadar karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği binanın karantinaya alınmasına, binaya giriş ve çıkışların bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasına karar verilmiştir. Alınan karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni karantina kararları

Şanlıurfa'da 6 bina ve bir kırsal mahallede karantina uygulaması kaldırılırken 5 bina ise karantinaya alındı.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu il ve ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerdeki 7 karantina uygulamasını kaldırırken, 5 yeni binanın ise karantinaya alınmasına karar verdi. Eyyübiye ilçesinde 2 binada, Siverek ilçesinde 2 binada ve Viranşehir ilçesinde 2 binada olmak üzere 6 bina ile Birecik ilçesi Karababa kırsal mahallesindeki 14 günlük karantina uygulamasını kaldıran kurul, korona virüs tespit edilen Viranşehir ilçesindeki 2 bina ile Şanlıurfa merkezdeki Karaköprü ilçesindeki 2 bina ve Haliliye ilçesindeki bir binada 14 günlük karantina uygulaması başlattı.

KARS

Kars'ın Arpaçay ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Koçköy köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

Uygulama kapsamında köye giriş ve çıkışlar durduruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber