İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

10 ilin bazı bölgeleri karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs (COVID) ile mücadele kapsamında Ankara ile birlikte 9 kentin bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2020 18:56, Son Güncelleme : 01 Haziran 2020 21:14

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 1 mahalle ve 6 bina karantinaya alındı

Şanlıurfa'da 1 mahalle ve 6 bina yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bozova, Birecik, Karaköprü, Eyyübiye ve Viranşehir ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı.

Bozova'nın Kırağılı Mahallesi'nin tamamı ile Birecik'in Merkez, Karaköprü'nün Atakant, Seyrantepe, Eyyübiye'nin Hayati Harrani, Süleymanşah ve Viranşehir'in Yeni mahallelerindeki 6 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan Eyyübiye, Siverek ve Viranşehir ilçelerindeki 5 binada uygulanan karantina da sona erdi.

BURSA

Bursa'da bir apartman karantinaya alındı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 görülen vakaların artması sebebiyle İstiklal Mahallesi Halilbey Sokak'ta bulunan bir apartmanda bugünden itibaren 14 günlük karantina uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbirin alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin Develi ilçesinde 25 ev karantinaya alındı

Kayseri'nin Develi ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 25 ev karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı mahallelerde yapılan sağlık taramasında bazı kişilerin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine sağlık ekipleri tarafından bölgede filyasyon çalışması başlatıldı ve test sonuçları pozitif çıkan kişiler Kayseri Şehir Hastanesinde gözetim altına alındı.

Bu kişilerle temaslı oldukları belirlenen 9 mahalledeki 25 ev ve bu evlerde yaşayan 90 kişi için ise karantina uygulaması başlatıldı.

ANKARA

Ankara'nın Güdül ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı

Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Akçakese Mahallesi'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Güdül Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Akçakese Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları görüldü.

Mahallede 14 gün boyunca karantinanın uygulanacağı belirtilen açıklamada, "Mücbir sebepler haricinde Akçakese Mahallesi'ne giriş ve çıkışların yasaklanmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir. Karantina süresi boyunca Akçakese Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu'nca karşılanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da bazı bina ve sokaklar karantinaya alındı

Adıyaman'da bazı bina ve sokaklar için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kararı verildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında vaka sayılarında artış olduğu belirtilen İmamağa, Siteler, Bahçecik, Bahçelievler, Karapınar, Malazgirt ve Alitaşı mahallelerinde bulunan bazı bina ve sokaklarda karantina uygulanmasına karar verildi.

Polis ekipleri, karantina kararı verilen bina ve sokaklar önünde güvenlik önlemi aldı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlar ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

BAYBURT

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Akbulut köyünde bazı vatandaşların test sonucunun pozitif çıkması sonucu, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla köy giriş çıkışa kapatıldı.

Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, 14 gün boyunca köyde karantina sürecinin devam edeceğini, istisnai durumlar dışında köyden çıkılmasına izin verilmeyeceğini, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami uygulanacağını bildirdi.

KÜTAHYA

Kütahya'da bir köyde karantina uzatıldı

Kütahya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle başlatılan karantina uygulaması bir köyde sonlandırıldı, bir köyde ise uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, sosyal izolasyonu sağlayarak vatandaşların sağlığını korumak amacıyla 17 Mayıs'ta Emet ve Şaphane ilçelerinde birer köyün karantinaya alındığı hatırlatıldı.

Emet'in Kabaklar köyündeki karantina tedbirinin kaldırıldığı duyurulan açıklamada, "Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyünde başlatılan karantina uygulaması, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bir hafta uzatıldı. İnceğiz köyünde tedbir amaçlı uzatılan karantina 7 Haziran saat 24.00'te sona erecek." ifadesine yer verildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantinaya alındı.

Ergani Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla, Yolbulan Mahallesi'nde karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği aktarılan açıklamada, mahallede istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmaması istendi.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan mahallede jandarma ekiplerince önlem alındı.

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle daha karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesine bağlı Serap Güzeli Mahallesi'nde bir kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine, filyasyon ekipleri yaptığı çalışmada hastanın temas ettiği kişileri belirleyip test yaptı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40'ı aşkın kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine, söz konusu mahallede karantina uygulanmasına karar verildi.

Karantinaya alınan mahalle jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinin Bademçay köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bademçay köyünün salgının kontrol altına alınması için İlçe Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantinaya alındığı duyuruldu.

Açıklamada, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

BİTLİS

Bitlis'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki apartmanın geçici süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Apartmanın bugün saat 24.00'ten itibaren geçici süreyle karantinaya alınmasına, apartmanda ikamet eden vatandaşların daire ve apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, binada görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleriyle sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personelin ise ilgili kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir.

Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber