İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ankara ve 5 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

6 ilimizde bazı yerleşim yerleri, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2020 22:26, Son Güncelleme : 04 Haziran 2020 23:41
Ankara ve 5 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

KARAMAN

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Demirci Mahallesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı ve ilçeye yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunan Demirci Mahallesi'nde, koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla karantina uygulaması başlatıldı. Çubuk Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, karantina uygulamasının 14 gün süreceği belirtilerek, "İlçemiz Demirci Mahallesi'nde görülen 'Covid-19' vakalarındaki artış nedeni ile salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla adı geçen mahallede Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiş olup mahalleye giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

KARAMAN

Karaman'da karantinaya alınan bina sayısı 4'e yükseldi

Karaman'da korona virüs tespit edilen bir kişinin oturduğu ve toplamda 8 kişinin yaşadığı iki katlı binanın da karantinaya alınmasıyla kentte karantinaya alınan bina sayısı 4'e yükseldi.

Karaman Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için Mümine Hatun Mahallesi Peyami Safa Caddesi üzerinde bulunan 32 numaralı, toplamda 8 kişinin yaşadığı iki katlı müstakil evin karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, kararın evde yaşayanların bazılarında Covid-19 görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle alındığı belirtildi. Eve giriş çıkışların yasaklandığı belirtilen açıklamada, karara uymayanlara idari para cezası verileceği ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre işlem yapılacağı kaydedildi. Giriş çıkışın olmaması için evin önünde polis ekibi beklerken, evin kapısına ve bahçesine de güvenlik şeridi çekildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de bir ev koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 katlı evde karantina uygulaması başlatıldı.

Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi Gençoğlu Sokağı'nda yaşayan 2 kişi, rahatsızlanarak Eskişehir Şehir Hastanesine başvurdu. Bu kişilerin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Hasta ve ailesindeki 6 kişi ile yaşadıkları ev, 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Evde bulunanların bu süreçteki ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacağı bildirildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde bir apartman, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Yeni Mahalle'de bir bir apartmanda korona virüs vakası görülmesi üzerine kontrol amacıyla karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz Yeni Mahalle'de 1 adreste korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur. Bütün vatandaşların kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından önemlidir" denildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir sokak ile 8 bina karantinaya alındı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadelede yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda Viranşehir'de Işıldar Mahallesine bağlı Usluca Sokak ile 3 bina, Suruç'ta 2, Eyyübiye, Birecik ve Siverek ilçesinde birer binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Siverek'te 2 Karaköprü' de 1 bina ve Viranşehir ilçesinde kırsal Burç Mahallesi'nde uygulanan 14 günlük karantina uygulaması sona erdirildi.

SİİRT

Siirt'in Baykan ve Şirvan ilçelerinde bir belde ve köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesi ve Şirvan ilçesinin Pirinçli köyünde koronavirüs testi pozitif çıkan vaka ve bunların bazı kişilerle teması olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca belde ve köyün 14 gün karantina uygulanmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların sağlık başta olmak üzere, tüm ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber