4 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

4 ilde bazı yerleşim yerleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2020 23:45, Son Güncelleme : 29 Haziran 2020 23:47
4 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde bir mezra, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Gerger İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler uygulanmaya başlandı.

Kurul tarafından, 4 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı, ilçeye bağlı Güzelsu köyünün Şamani mezrası için karantina kararı alındı.

Gerger Kaymakamı Resul Özdemir, yaptığı açıklamada, 14 gün karantinada kalacak mezraya giriş ve çıkışların durdurulduğunu ifade etti.

BATMAN

Gercüş'te 4 ev karantinaya alındı

Batman'ın Gercüş ilçesinde 4 ev, korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Gercüş'te 3 kişide korona virüs tespit edildi. Bu kapsamda Yoloğzı Mahallesi'nde 2, Kayapınar beldesi Pınarbaşı Mahallesi'nde 1 ve Yemişli köyünde de 1 ev korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla korona virüse yakalanan 3 kişinin oturduğu evlerin karantinaya alındı. Güvenlik güçleri tarafında evlerin girişi kapatılırken, filyasyon ekipler evlerde oturanlara test işlemine başladı.

BİTLİS

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yeni tip korona virüs (Covid-19) vakası tespit edilen bir bina karantina altına alındı.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği ilçe merkezindeki Kırklar Mahallesi Yakuplu Sokak No: 29 adresindeki bina pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle 29.06.2020 tarihinden itibaren geçici süreyle karantinaya alınmıştır. Binada ikamet eden vatandaşların giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, binada görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır" denildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da korona virüs nedeniyle 79 adreste karantina uygulaması başlatılırken, 29 adreste ise karantinaya son verildi.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs salgınıyla ilgili yeni karantina kararları aldı. Kurulun aldığı yeni karara göre Ceylanpınar ilçesinde 2, Eyyübiye ilçesinde 15, Haliliye ilçesinde 19, Karaköprü ilçesinde 23, Siverek ilçesinde 2, Viranşehir ilçesinde 14, Birecik, Harran, Hilvan ve Suruç ilçelerinde birer adres korona virüs nedeniyle karantinaya alınırken, Eyyübiye ilçesinde 4, Haliliye ilçesinde 9, Karaköprü ilçesinde 4, Suruç ilçesinde 3, Viranşehir ilçesinde 8 ve Ceylanpınar ilçesinde 1 adreste karantina uygulamasına son verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber