Enerji Bir-Sen'den doğum yardımı miktarının artırılması talebi

Sendika, devletin birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira olarak yaptığı doğum yardımı miktarlarının 2015 yılından beri aynı olduğunu belirterek artış talebinde bulundu- Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul:- "Çok sayıda vatandaşımızın memnuniyetle yararlandığı bu yardımda artış yapılması ülkemizin genç ve dinamik nüfus yapısının korunmasını da teşvik edecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2020 11:30, Son Güncelleme : 04 Temmuz 2020 11:26
Enerji Bir-Sen'den doğum yardımı miktarının artırılması talebi

- Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen, birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira olarak verilen doğum yardımının artırılmasını talep etti.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeni doğan bebekler için ailelerine doğum yardımı verilmeye başlandığını anımsattı.

"Yeni doğan bebeklerin ilk altını devletten" sloganıyla ailelere birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira yardım yapılmaya başlandığını belirten Tonbul, şunları kaydetti:

"Yardımın başladığı 2015 yılında 300 lirayla çeyrek altından yaklaşık iki tane alınabiliyordu. Son yıllarda artan süt, mama ve bebek bezi fiyatları dikkate alınarak, günün ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak doğum yardımının arttırılması gerekiyor."

- "En az maaş artış oranı kadar düzenli zam yapılmalı"

Tonbul, yardım miktarının artırılmasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının müştereken yetkili olduğunu belirterek, herhangi bir kanun veya yönetmelik değişikliğine ihtiyaç duyulmadan doğum yardımının artırılabileceğini söyledi.

Sendika olarak doğum yardımı miktarında artış yapılması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurduklarını bildiren Tonbul, şöyle konuştu:

"Doğum yardımı miktarları aradan geçen 5 yılın sonunda enflasyon başta olmak üzere ekonomik etkenlerle eridi. Maktu ödemeler için kalıcı ve hakkaniyetli çözüm, en az maaş artış oranı kadar düzenli zam yapılmasıdır. Çok sayıda vatandaşımızın memnuniyetle yararlandığı bu yardımda artış yapılması ülkemizin genç ve dinamik nüfus yapısının korunmasını da teşvik edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber