Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nakillerde hizmet puanı uygulamasına geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, personelin yer değişikliğinde uygulanmak üzere, hizmet puanı uygulamasına geçti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2020 23:25, Son Güncelleme : 04 Temmuz 2020 23:26
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nakillerde hizmet puanı uygulamasına geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının atama ve yer değiştirme işlemlerinde objektif bir kıstas olmadığı hususu, memurlar.net'te, 2019 yılının Haziran ayında haber yapılmıştı.

Bakanlık tam bir yıl sonra yönetmeliği değiştirmiştir. Yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre merkez ve taşra bazında unvanlar için Personel Doluluk Oranı (PDO) ile hizmet puanı uygulaması getirilmiştir. Bundan sonra; Bakanlık birimlerinde görev yapan mühendis, mimar, şehir plancısı, veteriner hekim, jeomorfolog, fizikçi, kimyager, tekniker ve biologların yer değişikliklerinde hizmet puanı kıstası esas alınacaktır.

Yapılan diğer değişiklikler şu şekildedir:
1- Birinci hizmet bölgesindeki zorunlu çalışması süresi 5 yıldan 3 yıla indirilmiştir.
2- Zorunlu çalışma süresini doldurmuş personelin başvuruları için yönetmelikte yer alan "Şubat sonundan" ifadesi "en geç Nisan sonuna kadar" kaydırılmıştır. Ayrıca başvurular online alınacaktır.
3- Yönetmeliğe "mazeret ve engellilik durumu ile terör mağduriyetine bağlı yer değiştirmeler" kısmı eklenmiştir.
4- Naklen veya istifa sonrası dönüşlerde aranan 15 yıl hizmet etmiş olmak şartı kaldırılmıştır.
5- Müdürlüklere atanma şartları şu şekilde değiştirilmiştir:
Altyapı ve kentsel dönüşüm müdürü, bölge temiz hava merkezi müdürü, çevre ve şehircilik il müdür yardımcısı, altyapı ve kentsel dönüşüm müdür yardımcısı ile bölge temiz hava merkezi müdür yardımcısı unvanlı kadrolara atanabilmek için, üniversitelerin mühendislik, mimarlık, şehir ve bölge planlama bölümleri ile fen fakültelerinin kimya ve biyoloji bölümlerinden ya da öğrenim süresi en az dört yıl olup bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen diğer fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır."
6- İçişleri ve Maliye'den geçen personelin, eski kurumlarında yönetmelikte belirtilen unvanlarda geçen hizmet süreleri hizmet puanı uygulamasında dikkate alınacaktır.

Yönetmelik değişikliğinin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber