İstifa Edip, Başka Bir Memurluğa Atanma Dönemi Bitti

KPSS'ye memurlar da girebilmektedir. Başka bir kadroya yerleşen bir memur, eğer muvafakat alamaz ise hemen istifa yolunu düşünmektedir. Geçtiğimiz yıllarda, istifa eden bir memurun başka bir memurluğa atanıp atanmadığını kontrol etmek mümkün değildi. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumunun kurulması ve emeklilik bilgilerinin tek merkezde toplanması ile artık memur olarak çalışan bir kişinin istifa edip, başka bir memuriyete geçtiğini tespit etmek mümkün hale gelmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 AY -3 YIL SINIRLAMASI

İstifa eden bir memurun ne kadar süre ile yeniden memur olamayacağı 657 sayılı Kanunda düzenlenmiştir. Buna göre bu süre 6 ay ile 3 yıl arasında değişmektedir. Bu konuda, 13 Mart 2005 tarihinde hazırladığımız özel dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

SINIRLAMA SADECE MEMURLUK İÇİN SÖZKONUSU

Bu sınırlama, bir başka deyişle, istifa edip hemen başka bir memuriyete başlayamama sınırı sadece memur kadroları için söz konusudur. Dolaysıyla istifa eden 657'e tabi memur, bekleme sürelerine tabi olmaksızın sözleşmeli (4924 veya 4/B fark etmez), işçi gibi 657'e tabi olmayan statülere geçebilir.

DAHA ÖNCE UYGULAMA NASILDI?

Önceki yıllarda bir memur, istifa ettiğinde ve gidip yeni bir memurluğa başladığında, tespit, neredeyse imkansız gibiydi. Sadece ihbar halinde, tespit yapılabilmekteydi. Bu nedenle de bazı memurlar, muvafakat alamadıkları için, KPSS ile yerleştiği memur kadrosuna istifa ederek geçmekteydi.

ARTIK TESPİT YAPILABİLİYOR

Ancak, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bilgilerinin merkezi olarak tutulmaya başlaması ile birlikte, bu tespitlerde yapılmaya başlandı. Konuya ilişkin detaylı bir haber tıklayınız.

Yukarıda yer verilen bilgiler ışığında:

1- Memur olarak çalışan kişilerin KPSS ile yerleştiği memur kadrosuna (sözleşmeliler hariç) istifa edip geçmesi mümkün değildir. Mutlaka, çalışılan kurumdan muvafakat alınması gerekmektedir. Muvafakat verilmemesi halinde, muvafakat verilmeme işlemini 60 gün içinde dava etmek gerekmektedir.

2- 1 nolu maddedeki tespit sadece memur kadroları için söz konusudur. Memur kişi sözleşmeli bir pozisyona atanmaya hak kazanmış ise bu halde istifa ederek sözleşmeli göreve başlayabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber