İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3 ilde düğünlere Kovid-19 kısıtlaması getidildi

Kentte 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 15 yaş ve altı çocukların nişan, kına ve düğün gibi etkinliklere katılımlarının yasaklandığı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2020 16:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2020 16:13
3 ilde düğünlere Kovid-19 kısıtlaması getidildi

Siirt Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 15 yaş ve altı çocukların nişan, kına ve düğün gibi etkinliklere katılımlarının yasaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındığı belirtildi.

Düğünlerde müzik yayınlarının en geç saat 23.00'te son bulması ve düğün sürelerinin kısıtlanmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sokak ve köy düğünlerinde toplu yemek verilmesinin sınırlandırılmasına ve mahalle aralarında yapılan sokak düğünlerinin daha geniş alanlarda yapılabilmesi ve mesafe kurallarına uyumun daha kolay sağlanabilmesi için uygun ve mümkün olması halinde okul bahçelerinin tahsis edilmesine, Kovid-19 ile mücadele kapsamında vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların nişan, kına ve düğün gibi etkinliklere katılmalarının ikinci bir karara kadar yasaklanmasına karar verildi."

Öte yandan, kentte Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların 17.00 ila 24.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarının yasaklanmasına ilişkin hükmün kaldırılmasına karar verildi.

Elazığ'da Covid-19 nedeniyle sokak düğünleri yasaklandı

Elazığ Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında düğün süreleri 3 saat ile sınırlandırılırken konvoy halinde gelin alma etkinliği kısıtlandı ve sokak düğünleri yasaklandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Pandemi Kurulu toplanarak kararlar aldı. Vali Erkaya Yırık başkanlığında kurulda yer alan ilgili kurumların amirlerinin katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Valilik tarafında yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın yakın temasta bulunabilme riski nedeniyle bulaşma riskini yükseldiğinden dolayı, düğün sürelerinin 3 saat ile sınırlı tutulmasına, halay, oyun ve dans faaliyetlerinin kısıtlanmasına, konvoy halinde gelin alma-bırakma etkinliklerinin kısıtlanmasına, sokak düğünlerinin yasaklanmasına, köy düğünlerinin ilgili kolluk kuvvetlerinin iznine tabi tutulmasına, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın düğün, nişan, kına törenlerine katılımlarının (1. derece yakını hariç olmak üzere) ikinci bir karara kadar kısıtlanmasına, pazar yerlerine saat 11.00'dan itibaren gidebilmelerine, kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları ile 30.07.2020 tarihli ve 12682 sayılı ek tedbirler konulu İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda denetimlerin mevcut denetim sayının iki katına çıkartılmasına, ara sokaklarda maske denetiminin yoğunlaştırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Öte yandan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin başlatılması yönünde de karar alındığı aktarıldı.

Van'da Kovid-19 kısıtlamaları

Van Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kentte birtakım kısıtlamaların uygulanacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 vakaların sayısında artış olması üzerine Hıfzıssıha Kurulu tarafından alınan kararlarla yeni kısıtlamaların getirildiği belirtildi.

Kısıtlamalara uymayanlar hakkında idari ve adli işlemin yapılacağına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde 65 yaş ve üzeri olanların düğün, nişan, sünnet mevlit gibi toplu törenlere katılması yasaklanmıştır. Ayrıca 65 yaş ve üzeri olanların saat 07.30-10.00 ile 16.30-19.00 arası şehir içinde, mahalle ve ilçeler arası toplu taşıma yapan araçlara (belediye ve halk otobüsü, minibüs) binmesi yasaklanmıştır. Kısıtlamalara uymayanlar hakkında hem idari hem de adli işlem yapılacaktır. Ayrıca ilimiz genelinde yapılan muayenede Kovid-19 testi pozitif olup klinik bulgusu olmadığı için evde tedavisi devam eden hastaların ikametlerinin dışına çıkması yasaklanmıştır. Sağlık, kolluk ve denetim ekiplerince yapılan kontrollerde hastanın evden ayrıldığı veya ev içinde kendini izole etmediği tespit edilmesi halinde, ilgili kişi hakkında adli ve idari işlem yapılacaktır."

Açıklamada, riskin devam ettiği, bu nedenle maske takma, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber