CHP, 2003 Mali Yılı Bütçe Kanununun toplam 15 maddesinin iptali ve 11'inin de yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu

Haber Giriş : 15 Mayıs 2003 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, 2003 Mali Yılı Bütçe Kanununun toplam 15 maddesinin iptali ve 11'inin de yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu

CHP, içtüzük değişikliği, 61 yaş ve Kültür ve Turizm Bakanlıklarının birleştirilmesine ilişkin yasaların ardından 2003 Mali Yılı Bütçe Yasası'nı da Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. CHP, 2003 Mali Yılı Bütçesi'nin toplam 15 maddesinin iptali, 11'inin de yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP'nin dava gerekçesinde, bütçenin 1 yıllık bir yasa olduğu ve bütçe yasası ile diğer yasalarda değişiklik yapılamayacağı veya bütçe dışındaki konularda kural konulamayacağı, düzenleyici işlem yapılamayacağı kaydedildi.

CHP, 2003 Mali Yılı Bütçesi'nin toplam 15 maddesinin iptali, 11'inin de yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP'nin dava gerekçesinde, bütçenin 1 yıllık bir yasa olduğu ve bütçe yasası ile diğer yasalarda değişiklik yapılamayacağı veya bütçe dışındaki konularda kural konulamayacağı, düzenleyici işlem yapılamayacağı kaydedildi.

Gerekçede, 2003 Mali Yılı Bütçe Yasası'nda, bütçe ile ilgisi olmayan bir takım konuların düzenlendiği, diğer yasalarda büte yasası ile değişiklik yapıldığı, hatta bazı yasa hükümlerinin 2003 mali yılında uygulanamayacağı doğrultusunda kurallar getirildiği belirtildi.

Gerekçede, bu tür düzenlemelerin arasında belediyelerin gelir kaynaklarını kısıtlayan, üniversite özerkliğini gözardı ederek üniversite çalışanlarının haklarını budayan, yeni kamu yönetim birimleri kuran, lojmanların satışında keyfiliğe yol açabilecek usul ve eslar getiren bir takım hükümler yer aldığı kaydedildi.

CHP, daha önce Meclis İçtüzük değişikliği, emeklilikte 61 yaş ve Kültür ve Turizm bakanlıklarının birleştirilmesine ilişkin yasaların iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber