Merkez Bankası başkan yardımcılığına yeniden atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvemör) Yardımcılığına, Emrah ŞENER yeniden atandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2020 00:05, Son Güncelleme : 02 Eylül 2020 08:25
Merkez Bankası başkan yardımcılığına yeniden atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı olarak 2 Eylül 2016'da atanan Dr. Emrah Şener görevindeki dördüncü yılını 2 Eylül 2020'de tamamlıyordu. Şener bugün yeniden atandı

ATAMA KARARI

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2020/417

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvemör) Yardımcılığına, 1211 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Emrah ŞENER atanmıştır.

1 Eylül 2020

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

Dr. Emrah Şener kimdir?

1978 yılında doğan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. London School of Economics'te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London'da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı.

Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şener, Londra'da HSBC ve Citibank'ta görev yaptıktan sonra Bank of America'nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı'nın Direktörlüğünü yürüttü. Emrah Şener, 2 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber