6 ilden yeni karantina haberleri geldi

Afyonkarahisar, Kocaeli, Kars, Malatya, Adıyaman ve Ardahan'da bazı yerleşim yerlerinde koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine karantina kararı alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2020 22:00, Son Güncelleme : 19 Ekim 2020 22:51
6 ilden yeni karantina haberleri geldi

ARDAHAN

Ardahan'ın Damal ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Eskikılıç köyünde, Kovid-19 vakaları tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Karantinaya alınan köyde jandarma ekipleri önlem aldı, köyün giriş ve çıkışı kapatıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da 101 ev karantinaya alındı

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 101 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, farklı mahallelerdeki 101 evde karantina uygulaması başlatıldı.

MALATYA

Malatya'da bir mahalle yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Doğanşehir ilçesi Kasımlar Mahallesi'nde Covid-19 vakalarının tespit edildiği ifade dildi. Açıklamada, "Doğanşehir ilçesi Kasımlar Mahallesi'nde Covid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 19 Ekim 2020 tarihi saat 15.00'den itibaren 14 gün süreyle karantina kararı alınmıştır" denildi.

KARS

Kars'ta, Korona virüs tedbirleri kapsamında 3 köy karantinaya alındı. Karantinaya alınan köylere giriş çıkışlar yasaklandı.

Kars merkez Karakaş ve Arazoğlu köyleri ile Kağızman Değirmendere köyü karantinaya alınırken, köy girişlerinde jandarma ekipleri görevlendirildi. Jandarma köylere giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; merkez Karakaş ve Arazoğlu köyleri ile Kağızman Değirmendere köyü karantinaya alınmış olup, köylere giriş-çıkışlar durdurulmuştur" denildi.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Özgürlük Mahallesi 230/3 Sokak'ta 10 daireli bir apartmanın 2 dairesinde 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince çalışma yapıldı.

Apartmanda 15 kişinin de temaslı olabileceği değerlendirilmesiyle Çayırova İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 7 günlük karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince apartman giriş kısmına güvenlik şeritleri çekildi.

Karantina sürecinde bina sakinlerinin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacağı öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı yaklaşık 200 nüfuslu Akpınar köyü, korona virüs (Covid-19) vakalarında yaşanan artış nedeniyle bu geceden itibaren karantinaya alındı.

Bayat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, karantina kararının bu gece itibarı ile başlayacağı kaydedildi. Açıklamada, "İlçemize bağlı Akpınar köyünde ikamet eden vatandaşlarımızda yapılan Covid-19 testlerinde pozitif vakaların artması, bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle Akpınar köyünde hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuzca tedbirlerin arttırılması uygun görülmüştür. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara uymayanlara gerekli adli ve idari işlemler uygulanacaktır. Karantina süresince köye giriş çıkışlar kolluk güçlerince kontrollü bir şekilde HES kodu ile sağlanacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber