İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

5 ilimizde bazı yerleşim yerlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları görülmesi üzerine karantina kararı alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2020 21:41, Son Güncelleme : 20 Ekim 2020 21:42

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı bazı köylerde yaşayan vatandaşlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görülmesi üzerine, köylere kontrollü giriş çıkış uygulaması başlatıldı.

Yenice İlçe Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Hacılar, Yeniköy ve Yağdıran köylerinde son 1 hafta boyunca Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında artış görüldü.

Bunun üzerine 3 köyün birbirine çok yakın mesafede bulunmasından dolayı köylere giriş ve çıkışların kontrollü şekilde yapılmasına karar verildi.

Açıklamada, köyden 14 gün boyunca çıkması yasaklanan vatandaşların ihtiyaçlarının ise köy muhtarlıkları tarafından karşılanacağı belirtildi.

ARDAHAN

Ardahan'ın Göle ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Koyunlu köyünde, Kovid-19 vakaları tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün karantina uygulanmasına karar verildi.

Jandarma ekiplerinin önlem aldığı köyün giriş ve çıkışı kapatıldı.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner de sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, Kovid-19'a karşı alınan önlemlerin önemine dikkati çekti.

Havaların soğuması nedeniyle özellikle kapalı mekanların yoğunlukta kullanılmaya başlandığını belirten Öner, bu alanlarda tedbirlerin artırılmasını ve mekanların daha çok havalandırılmasını istedi.

KIRKLARELİ

Öte yandan Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, Bayramdere köyü için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, gerekli tedbirler alınarak uygulamaya konulduğu bildirildi.

Karantina kararına uymayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

Öte yandan İl Hıfzıssıhha Kurulunca geçen hafta kent merkezinde 97 dairelik site, Yayla Mahallesi'nde 2 sokak, Babaeski ilçesine bağlı Taşağıl köyü, Büyükmandıra beldesindeki Bağlar Sokağı, Pınarhisar ve Lüleburgaz ilçelerinde de birer ev karantinaya alınmıştı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 93 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, farklı mahallelerdeki 93 evde karantina uygulaması başlatıldı.

SİNOP

Sinop'un Türkeli ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Kayabaşı köyü Görköy Mahallesi'nde, son günlerde korona virüs vakasında artış yaşanması sebebiyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Kararın ardından jandarma ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarında önlemler aldı. Karantina işlemi, 20 Ekim 2020 tarihi saat 15.00'ten itibaren başladı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kırsal Büyüksoğuklar Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Büyüksoğuklar'da 14 gün süresince halkın ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber