5 ilden yeni karantina haberleri geldi

Çanakkale, Manisa, Kastamonu, Afyonkarahisar ve Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2020 18:47, Son Güncelleme : 27 Ekim 2020 20:14
5 ilden yeni karantina haberleri geldi

MANİSA

Manisa'nın Gördes ilçesinde bir mahalle korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Gördes ilçesine bağlı Deliçoban Mahallesi 27 Ekim 2020 tarihi saat 24.00 itibariyle korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 27 Ekim 2020 tarihli ve 2020/106 sayılı kararı ile 14 gün süresince karantina altına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'da 2 köy karantinaya alındı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki köy karantinaya alındı.

Kaymakam Ejder Demir başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye bağlı Sökü ve Kayaelması köylerinin 14 gün süreyle karantinaya alınmasını kararlaştırdı.

Kurul, karantinaya alınan köylerde, güvenlik ve sağlık tedbirlerinin uygulanmasına ve alınan kararlara uymayanlara adli ve idari yaptırım uygulanmasına karar verdi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da 8 bina karantinaya alındı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 8 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, Kovid-19 salgınını önlemek ve vatandaşları salgından korumak için kentteki 8 binada karantina uygulanmasına karar verdiği belirtildi.

İlgili adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 99 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 99 ev karantinaya alındı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Dondurma köyünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Mustafa Gürdal başkanlığında toplandı.

Toplantıda, ilçeye bağlı Dondurma köyünün birden fazla kişide pozitif vaka tespit edilmesi nedeniyle salgının yayılımının önlenmesi amacıyla karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Köyde bugün itibarıyla 14 gün süreyle tedbirlerin uygulanmasına, karantina kararına uymayanlar hakkında idari, gerekli durumlarda da adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber