6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Kars, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Balıkesir, Bursa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2020 18:50, Son Güncelleme : 31 Ekim 2020 23:24
6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 11 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, Kovid-19 salgınını önlemek ve vatandaşları salgından korumak için kentteki 11 binada karantina uygulanmasına karar verdiği belirtildi.

İlgili adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 mahallede giriş ve çıkışlar sınırlandırıldı.

Günyüzü ilçesinin Kayakent Mahallesi ile merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Muttalip Mahallesi'nde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bazı önlemler alındı.

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav ve fırın gibi işletmelerin dışında umuma açık olan her türlü kahvehane, kafe, internet kafe gibi işletmelerin ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verildi.

Polis ve jandarma ekipleri, uygulama noktaları oluşturarak mahallelere giriş ve çıkışları sınırlandırdı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Manyas ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Darıca Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Mahallede çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu ifade edilen açıklamada, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugün saat 19.00'dan itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Darıca Mahallesi'nde 14 gün süresince halkın ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı öğrenildi.

BURSA

Bursa'nın Keles ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Keles Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Belenören Mahallesi'nde 46 kişinin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Filyasyon ekiplerinin çalışmasıyla 25 haneye evde izolasyon tedbiri uygulandığı için ikinci emre kadar mahalleye giriş ve çıkışlar sınırlandırıldı.

ISPARTA

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Senir beldesi ve Kılıç köyü korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle karantinaya alındı.

Keçiborlu ilçesine bağlı Senir beldesi ve Kılıç köyünde korona virüs (Covid-19) vakaları ve çok sayıda vakalarla temaslı kişi tespit edildi. Bu kapsamda İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Senir beldesi ve Kılıç köyü 14 gün süreyle karantinaya alındı. Senir beldesi ve Kılıç köyüne giriş ve çıkışlar durduruldu. Konuyla ilgili İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Kılıç Köyü ve Senir Beldesi (Kuşçular ve Tepecik Mahalleleri hariç) 31 Ekim 2020 saat 21.00 itibariyle karantinaya alınmıştır" denildi.

KARS

Kars'ta korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Duraklı köyü Korana virüs ile mücadele kapsamında karantinaya alınırken, köye giriş-çıkışlar yasaklandı.

Konuyla ilgili Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Covid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Akyaka ilçesi Duraklı köyü karantinaya alınmış olup köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır" denildi.

Öte yandan köy girişinde görevlendirilen jandarma ekipleri, köye giriş çıkışlara izin vermiyor. Tedbirlerin karantina süresi sona erene kadar devam edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber