Özel şirketler maaşlara %17 zam yapacak

Şirketlerin yüzde 92'si, pandemiyi bahane etmeden maaşlara ortalama %17 zam yapacaklarını bildirdi. İşletmeler, personelin en az yüzde 60'ında uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirecek

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 23 Kasım 2020 10:20, Son Güncelleme : 23 Kasım 2020 11:31
Özel şirketler maaşlara %17 zam yapacak

Türkiye Gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre, Pandeminin oluşturduğu olumsuz etkilere rağmen şirketler, 2021'de çalışanlarına yatırım yapmayı sürdürecek. Türkiye'nin önde gelen 46 şirketinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre; şirketlerin yüzde 92'si, çalışanların ücretlerine zam yapmayı planlıyor. Girişimciliği destekleyen 'Endeavor Türkiye' vakfı ile danışmanlık hizmetleri veren 'Talentmelon'un ortak yürüttüğü anketten şu sonuçlar çıktı:

* Şirketlerin yüzde 86'sı maaşlarda enflasyonun üzerinde artış yapmayı hedeflerken, 2021 için planlandıkları ortalama maaş artışını yüzde 17...

* Yüzde 43'ü, pandemi sonrası dönemde de çalışanlarının en az yüzde 60'ına uzaktan çalışma seçeneği sunmayı planlıyor.

* Şirketlerin sadece yüzde 13'ü, kısıtlama öncesinde, işten çıkartma seçeneğini kritik olmayan pozisyonlarda kullandı.

* İşletmelerin yüzde 85'i, evden çalışmayla birlikte üretkenliğin de salgın öncesine göre daha yüksek olduğunu ifade etti.

* Cinsiyet yönünden ele alındığında, erkekler kadınlardan yüzde 8 oranında daha yüksek ücret alıyor.

* Şirketler işten çıkartma ya da maaş düşürme opsiyonunu son çare olarak düşünüyor. Ankete katılan 46 şirketten sadece 6'sı, maaşlara kesinti uyguladı.

* Bu yıl da yazılım geliştirme, en fazla talebin olduğu ve en çok maaş alan meslek grubu... 5 bin liradan başlayan maaşları, 21 bin liraya kadar çıkabiliyor.

OSMAN ÇOBANOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber