Cerrahpaşa Hastanesi'nde kafa karıştıran 'tuzlu' ihale iddiasına açıklama

Cerrahpaşa Hastanesi'nde kafa karıştıran 'tuzlu' ihale iddiasına açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2020 07:10, Son Güncelleme : 01 Aralık 2020 13:48
Cerrahpaşa Hastanesi'nde kafa karıştıran 'tuzlu' ihale iddiasına açıklama

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaa bünyesinde sağlık hizmeti sunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kardiyoloji Enstitüsü Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde yataklı tedavi hizmetleri sürdürülmektedir. Yataklı Tedavi Kurumları Iiletme Yönetmeliği gereğince yatarak tedavisi sürdürülen hastalarımıza ve saglık hizmeti sunumunu gerçekleştiren personelimize yemek hizmeti sunulmaktadır.

Kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlayabilmek için yemek hizmet alımı ihalesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kardiyoloji Enstitüsü Sağlık Uygulama ve Arattırma Merkezlerini kapsayacak şekilde Döner Sermaye İletme Müdürlüğü tarafından düzenlenmiştir. Ihale süreci devam etmekte olup, iddia edilenin aksine sonuçlanmamıştır.

Yemek hizmet alımı ihalesi, hizmetin devamlılığını sağlamak ve satın alma maliyetlerini azaltabilmek amacıyla 3 yıl olarak planlanmıştır. Ulusal ve uluslararası ekonomik süreçlerin doğal sonuçları ile süre ve kapsam bakımından daha büyük kapasiteli yemek hizmetinin bedelinin mevcutta sürdürülen yemek hizmet alımı bedellerine göre artması, doğal bir sonuçtur. Gerçekleştirilmekte olan tüm satın alma süreçleri yasal düzenlemelere uygun olarak sürdürülmekte olup yemek hizmet alımının yaklaşık maliyet hesaplaması da Kamu İhale Kanunu ve ilgili diğer yasal düzenlemelere uygun olarak hazırlanmıştır. Ayrıca tüm satın alma süreçleri kamu denetimine tabidir.

Sonuç olarak yasal düzenlemelere uygun olarak, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla planlanan hizmet alımı satın alma süreci devam ederken çıkan haber, gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamu kurumu olmanın sorumluluğu ve bilinciyle kamuoyunu bilgilendirir ve saygılarımızı sunarız.

ISTANBUL ÜNIVERSITESI-CERRAHPAA REKTÖRLÜGÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber