Bakanlık, özel kreşler için hala açıklama yapmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir." dedi. İçişleri Bakanlığı açıklamasında da "Anasınıf ve anaokullarının eğitim faaliyetine ara verilmesi" ifadesi yer almıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hala açıklama yapmadığı için bu konuda bir netlik bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2020 12:09, Son Güncelleme : 01 Aralık 2020 12:11

Bilindiği üzere, MEB'in verdiği yetki doğrultusunda il milli eğitim müdürlükleri yerel bazda, resmi okul öncesi eğitim kurumlarında, uzaktan eğitim kararı almaktaydı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok il milli eğitim müdürlüğü, uzaktan eğitim kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir." dedi. İçişleri Bakanlığı açıklamasında da "Anasınıf ve anaokullarının eğitim faaliyetine ara verilmesi" ifadesi yer almıştır.

Ancak bu açıklamadan, resmi kurumların yanı sıra özel kreşlerin de uzaktan eğitime geçip geçmediği net olarak belirtilmemiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya hesabından sadece, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını paylaşmıştır.

Özel kreşlerde görev yapanlar, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan bu konuda net açıklama yapmasını talep diyor.

KREŞLERE DAİR BİLGİ NOTU

Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri Yönetmeliğine tabi olup, açılış izinleri ve denetimi bu Bakanlık tarafından yapılmaktadır. Bahse konu yönetmeliğin Tanımlar başlığında kreş tanımı; 0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşu, Gündüz Bakımevi ise, 37-66 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşu ifade etmektedir.

Aynı şekilde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarına Anaokulu denilmekte olup, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne tabi olarak hizmet vermektedir. Bu yönetmeliğin Anaokulu tanımında : 36-66 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okulu, Ana sınıfı: 48-66 aylık çocukların eğitimi amacıyla örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde açılan sınıfı açıklamaktadır.

Bu haliyle de iki farklı Bakanlık bünyesinde aynı yaş grubuna hizmet veren iki farklı kuruluş mevcut bulunduğundan, Bakanlıklar veya Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan genelgelerde bu kuruluşlardan birine atıf yapılmaması halinde kafa karışıklığı ortaya çıkmaktadır. Bunun en son örneği dün aksam içişleri Bakanlığınca yayınlanan 30/11/2020 tarih ve 20077 sayılı ve Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Başlıklı Genelgenin 9. maddesinde görülmektedir. Genelgenin 9. maddesinde, Anasınıfı ve anaokulu faaliyetlerinin ara verilmesine karar verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber