İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

6 ilimizin bazı bölgeleri karantinaya alındı

Yurdun bazı bölgelerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2020 18:11, Son Güncelleme : 01 Aralık 2020 18:11

ISPARTA

Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Hacılar köyü korona virüs vakaları ve bu vakaların temaslı olduğu kişilerin fazlalığı nedeniyle karantinaya alındı. Jandarma ekipleri köye giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Gelendost ilçesine bağlı Hacılar köyü Kovid-19 vakaları nedeniyle 14 gün süreyle karantinaya alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "İlçemize bağlı Hacılar köyünde 30 Kasım 2020 itibariyle pozitif vakaların ve temaslı sayılarının çokluğu sebebiyle Kovid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Hacılar köyünün 30 Kasım 2020 saat 18.00 itibariyle 14 Aralık 2020 tarihi saat 18.00'a kadar 14 gün süreyle giriş, çıkışlarının izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına karara verilmiştir" denildi.

Kararın ardından ilçe jandarma komutanlığı ekipleri köyün giriş ve çıkışını kapattı. Köydeki vatandaşların çıkışlarına izin verilmezken, köye girişler de yapılamıyor. Jandarma kontrol noktasında sadece kaymakamlık tarafından belirlenen durumlarla ilgili olarak köye kontrollü giriş ve çıkış sağlanıyor.

BALIKESİR

Balıkesir'de 3 kırsal mahallede 13 ev karantinaya alındı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, üç kırsal mahallede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hane bazında karantina uygulaması başlatıldı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan toplantı sonunda alınan kararlarla ilgili yapılan açıklamada, Ağacık, Taylıeli ve Çoruk Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Kaymakam İlyas Memiş'in başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca yapılan açıklamada, "Ağacık, Taylıeli ve Çoruk Mahallelerinde bazı evlere karantina uygulaması kararı alındı. Alınan karar gereğince, İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki kırsal Ağacık mahallesinde 7 evde 16 kişi, 7 kilometre uzaklıktaki Taylıeli mahallesinde 3 evde 6 kişi, 3 kilometre uzaklıktaki Çoruk da ise 3 evde 8 kişi karantinaya alındı. Alınan İle Hıfzıssıhha kararlarında, İlçemizde kırsal mahallelerimizden Ağacık Taylıeli ve Çoruk Mahallelerinde vakaların görülmesi, artışa meyilli olması nedeniyle, hastalığın yayılmasının önüne geçebilmek için; vaka ile birlikte ikamet eden temaslıların bulunduğu hanelerin ve vaka ile temaslı olan farklı hanelerde ikamet eden kişilerin bulunduğu hanelerin izolasyon süreleri bitene dek hane karantinasına alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararın ilgili kurumlar tarafından takip edilmesi, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da bir mahalle Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda, Yukarıaktaş köyü Güveloğlu Mahallesi, son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle 14 gün karantinaya alındı.

Giriş çıkışlara izin verilmeyen köyde, güvenlik ve sağlık ekipleri önlem aldı.

ÇANAKKALE

Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Karabiga beldesi ve Balıklıçeşme köyünde Kovid-19 vakalarının artması üzerine yeni kararlar aldı.

Karantinaya alınan bu yerleşim birimlerine giriş ve çıkışlar, 14 gün süreyle bazı istisnalar dışında kısıtlandı.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık faaliyeti yürütenler, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde, temel ihtiyaç malzemelerinin (ekmek, su, yaş meyve sebze vb.) dağıtım ve satışında çalışanlar, kolluk kuvvetleri, sağlık personelleri, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri, teknik ve arıza servisi ile Karabiga Liman Başkanlığı ve Biga Gümrük Müdürlüğü çalışanları, veteriner hekimler, ürün ve malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde çalışanlar, yurt içi ve yurt dışı taşımacılık faaliyetlerinde bulunanlar kısıtlamadan muaf tutuldu.

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi iş yerlerinin faaliyetleri de geçici olarak durduruldu.

Kısıtlama getirilen yerlerdeki ibadethanelerde Kovid-19 bulaşma riski artışı öngörüldüğü için toplu ibadet edilemeyecek.

Bu yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacak.

SİNOP

Öte yandan Sinop'un Boyabat ilçesinde bir köyde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulanası başlatıldı.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Bağlıca köyünde Kovid-19 pozitif vakalarının tespit edilmesi nedeniyle karantina uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Karar uyarınca İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince köyün giriş ve çıkışları kapatılarak güvenlik önlemi alındı.

EDİRNE

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 4 iş yeri ve bir fabrika karantinaya alındı.

Uzunköprü İlçe Hıfzıssıha Kurulu, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başkanlığında toplanarak karantina kararları aldı.

Buna göre, ilçe merkezinde faaliyet gösteren birer süper market, fırın, çay ocağı ve bakkala giriş ile çıkışlar 5 gün yasaklandı.

İlçeye bağlı Kurtbey köyünde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında 7 gün boyunca karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Semt pazarlarında esnafın dönüşümlü tezgah açması ve bu sayede yoğunluğun yüzde 50 azaltılmasına da karar verild

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber