Kadın doktora orakla saldıran şüpheli tutuklandı

Rize'de hastanede görevli doktora orakla saldıran ve adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2021 20:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Rize'de hastanede görevli doktora orakla saldıran ve adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklama sistemi ile hakimliğe sevk ettiği A.K. hakkında ev hapsi kararı verilmesi üzerine Trabzon Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren hakimlik, şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Emniyet ekiplerince evinden alınan şüpheli A.K, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, dün Rize Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde bekleyen A.K. (42), sıranın kendisine gelmemesine sinirlenerek Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu'nun (34) odasına girerek üzerinde sakladığı orakla saldırmıştı.

Şüpheli, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince hakkında ev hapsi kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, doktor Meltem Puşuroğlu'na yönelik saldırı kınandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hastasına yardımcı olabilmek, acısını dindirmek, yarasına merhem olabilmek dışında hiçbir amacı olmayan, bu uğurda zorluk, sıkıntı gözetmeksizin geceli gündüzlü cansiperane gayret gösteren fedakar hekimimize görevi başında her ne amaçla olursa olsun ve nasıl bir bozuk düşünceyle beslenirse beslensin yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Kadın doktoru orakla yaralayan saldırgan: Canım sıkkındı, birine saldırmak istedim

Olay sabah saatlerinde Rize Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla hastaneye gelen Ali Sırrı K., Psikiyatri Bölümünde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu'nun odasına girdi. Doktor Puşuroğlu ile Ali Sırrı K. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Doktor bu sırada 'beyaz kod' verdi. Ali Sırrı K., yanında taşıdığı çanta içerisinden çıkardığı bölgede ot biçmede kullanılan kesici alet orakla kadın doktora saldırdı. Saldırı sonucu doktor Meltem Puşuroğlu, kolundan ve bacağından yaralandı. Kadın doktor, hastanede tedaviye alınırken, hastane özel güvenliğince yakalanan saldırgan da gelen polis ekiplerine teslim edildi. Saldırganın emniyetteki sorgusu sürüyor.

'CANIM SIKKINDI, BİRİNE SALDIRMAK İSTEDİM'

Ali Sırrı K.'nın ifadesi ortaya çıktı. Psikolojik sorunları olduğunu anlatan saldırgan doktoru daha önce hiç görmediğini belirterek, "Canım çok sıkkındı, bazı olayları çok takıyordum. Birine saldırmayı kafaya koydum, doktorla hastanın baş başa kalabildiği tek ortam psikiyatri olduğu için randevuyu oradan aldım. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direk sakladığım orağı çıkarıp saldırdım" dedi.

'KESİCİ ALETİ ÇIKARTARAK SAVURDU'

Rize'de Devlet Hastanesi'nde Ali Sırrı K.'nın oraklı saldırısında yaralanan görevli doktor Meltem Puşuroğlu, yaşadığı anları Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine telefonda anlattı. Doktor Puşuroğlu, "Randevusu gelen hastaydı. İçeri çağırdım. Bir anda içeri girdi 'buyurun şikayetiniz nedir' dedim. Belinden kesici aleti çıkartarak bana savurdu. Sonrada çıktı gitti. Aramızda hiç konuşma bile geçmedi. Yaralandım. Durumum iyi evimdeyim, dinleniyorum. Şahıs yakalanmış ona da üzüldüm; eşi 4 çocuğu varmış. Yaptığı normal değil. Rize'de 10 yıldır görev yapıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber