Dört ilden yeni karantina haberleri geldi

Sakarya, Kırklareli, Adıyaman ve Sinop'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2021 18:55, Son Güncelleme : 23 Şubat 2021 18:56
Dört ilden yeni karantina haberleri geldi

SAKARYA

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde korona virüs vakalarının artış gösterdiği 2 apartman karantinaya alındı.

Sakarya'da vaka sayılarının artışa geçtiği bölgelerde karantina uygulanıyor. Sapanca ilçesi Güldibi Mahallesi'nde bulunan 2 apartmandaki 6 farklı dairede yaşayan 4 kişinin korona virüs testi pozitif çıktı. Toplam 14 kişinin de temaslı olduğu belirlenen 2 apartman Sapanca İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı. Bu gelişmeyle birlikte şehir genelinde karantinaya alınan ev sayısı 20'ye yaklaştı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 2 gün önce yaptığı açıklamada Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Geyve ilçesinde çok sayıda evin karantinaya alındığını ifade etmişti. Sapanca ile birlikte karantina uygulanan ilçe sayısı 5 oldu.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde tespit edilen vakalar sebebiyle bir apartman karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Lüleburgaz ilçesi Gençlik Mahallesi'nde bir apartman için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 7 günlük karantina kararı alındığı bildirildi.

SİNOP

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Oğlakçılar köyü Okçu Mahallesi'nde bazı vatandaşların Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla söz konusu mahallede karantina uygulamasının başlatıldığı aktarılan açıklamada, mahalleye giriş ve çıkışların ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı ifade edildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 78 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı.

Bu kapsamda, son 2 günde farklı mahallelerdeki 78 evde karantina uygulanmasına başlandı.

Bu arada, merkeze bağlı Yaylakonak beldesinde ve Karaçalı Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları görülmesi nedeniyle karantina tedbirleri uygulandığı ve okullarda yüz yüze eğitime karantina süresince ara verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber