Görevi kötüye kullanma ve zimmet operasyonunda 3 tutuklama

Kütahya merkezli 3 ilde düzenlenen "görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık ve zimmet" operasyonunda aralarında damızlık sığır yetiştiricileri birliği yöneticilerinin de olduğu 9 zanlı gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2021 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Görevi kötüye kullanma ve zimmet operasyonunda 3 tutuklama

Kütahya merkezli 3 ilde düzenlenen "görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık ve zimmet" operasyonunda gözaltına alınan 9 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, zimmet, resmi ve özel belgede sahtecilik" iddiasıyla Kütahya, Sakarya ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda dün gözaltına alınan, aralarında Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin yöneticileri ve çalışanlarının da bulunduğu 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.İ, S.G. ve C.U. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. 3 zanlı yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 3 zanlı da savcılıkça serbest bırakıldı.

Dün, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kütahya, Sakarya ve Balıkesir'deki şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, yurt dışından ithal edilen sığırlar üzerinden zimmetlerine para geçirdikleri öne sürülen aralarında Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin yöneticileri ve çalışanlarının da bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, yurt dışından ithal edilen ikinci sınıf hayvanları sahte belge düzenleyerek birinci sınıf gibi göstererek zimmetlerine para geçirdikleri ve birliği zarara uğrattıkları ileri sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber