İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dokuz ilimizde bazı bölgeler karantinaya alındı

Dokuz ilimizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı bölgeler karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2021 17:30, Son Güncelleme : 01 Mart 2021 17:43

KASTAMONU

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararda, ilçenin Yukarı Araç Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki 4 katlı, 8 daireli bir apartmanın, 7 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

Sitede gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alındığı ifade edilen kararda, karantina süresince sitede ikamet eden vatandaşların tüm ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek birimlerince karşılanacağı belirtildi.

Kararda, karantina süresince sitede ikamet eden kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olanlar ile özel sektör çalışanlarının idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, Kumrular köyü için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 9 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Kararın, gerekli tedbirler alınarak uygulamaya konulduğu ifade edilen açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Dibekli köyünde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bazı tedbirler alındığı belirtildi.

Açıklamada, bugün 13.00'ten itibaren ilgili köyde karantina uygulanmaya başlandığı kaydedildi.

SAKARYA

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 4 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Taraklı Kaymakamı Levent Küçük başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Mahdumlar Mahallesi'nde pozitif vaka ve temaslıların tespit edilmesi üzerine 4 evin 10 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Bunun üzerine bölgede önlem alan jandarma ekipleri, evlere giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Karantinaya alınan evlerdeki vatandaşları ziyaret eden Kaymakam Küçük, devletin tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu vurguladı.

Salgınla mücadelede maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Küçük, "Allah'ın izniyle en kısa zamanda sağlıklı günlere dönüleceğine inancım tam." dedi.

BARTIN

Ulus Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, inceleme ve filyasyon çalışmaları sonucu, ilçeye bağlı Hisar köyü Değirmenyanı Mahallesi'nde Kovid-19 vaka ve temaslıları tespit edildi.

Salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından Hisar köyü Değirmenyanı Mahallesi'nin girişinden itibaren Hocaoğlu, Alikadıoğlu, Hacıkadıoğlu ve Müyesseroğlu mahallelerinde ikinci bir karara kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Karantinada bulunan vatandaşların temel ihtiyaçları, Vefa Destek Ekipleri tarafından karşılanacak.

BALIKESİR

Öte yandan Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı kırsal Durabeyler Mahallesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Durabeyler'de bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Mahallede çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu belirtilen açıklamada, salgının yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugün yürürlüğe girdiği bildirildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında son üç günde 119 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı.

Bu kapsamda, son üç günde farklı mahallelerdeki 119 evde karantina uygulamasına başlandı.

RİZE

Rize'nin Ardeşen ilçesi Yavuz köyüne bağlı bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun, Kovid-19 vakalarının yapılan tüm çalışmalara rağmen artış göstermesi üzerine yeni karar aldığı belirtildi.

İlçeye bağlı Orta Mahallesi'nde bugün saat 16.00 itibarıyla karantina uygulanmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan alınan tedbirlere uyulması istendi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki bir mahalleye Kovid-19 tedbirleri kapsamında girişler kontrollü yapılıyor.

Çınaraltı Mahallesi'nde 19 kişinin PCR testinin pozitif çıkması üzerine mahalleye girişlerde güvenlik güçleri HES kodu sorgulaması yapmaya başladı. Sorgulamanın ardından risk taşımayan vatandaşların mahalleye girişlerine izin veriliyor.

Mahalle Muhtarı Yılmaz Bölüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı mahallelilerin test sonuçlarının pozitif çıkması nedeniyle tedbir alındığını söyledi.

"Vakaların mutant virüsten kaynaklandığını" kaydeden Bölüt, temaslı vatandaşların da evlerinde karantinada olduğunu belirtti.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada da ilçede mutant virüs vakalarının görüldüğü, bu varyantın daha hızlı yayılım gösterdiği uyarısı yapıldı.

Vatandaşlara tedbirlere sıkı uymaları çağrısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber