Eskişehir'de eski HDP'li yöneticilerin bulunduğu 4 şüpheliye adli kontrol

Eskişehir ve Şırnak'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski HDP'li yöneticilerin aralarında olduğu 4 zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2021 15:10, Son Güncelleme : 05 Mart 2021 15:11
Eskişehir'de eski HDP'li yöneticilerin bulunduğu 4 şüpheliye adli kontrol

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK'nın cezaevi yapılanmasının deşifre edilerek eylem ve faaliyetlerinin önlenmesi, irtibat, iltisak ve bağlantılarının ortaya çıkarılması, suç ve suç unsurlarının tespiti amacıyla örgütün hedef, amaç ve çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri ve propagandasını yaptıkları öne sürülen şüphelilerin yakalanması amacıyla kent merkezinin yanı sıra Şırnak'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda eski HDP İl Başkanı E.T, eski yönetim kurulu üyeleri M.S.A. ve R.R. Eskişehir'de, D.A. da Şırnak'ın Silopi ilçesinde yakalandı. Zanlılar, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü yurt dışına çıkma yasağı konularak, biri de elektronik kelepçe takılarak kent sınırlarını terk etmemesi şartıyla adli kontrol tedbiri uygulanarak salıverildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber