Askerdeyken KPSS'ye girebilir miyim? Yerleştirmelere katılabilir miyim?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

iyi günler ben temmuz 2008 de yapılacak kpss ye hazırlanıyorum. nisan 2008 de de askerde olacam . acaba askerliğimi yaparken kpss ye girebilir miyim. girdim diyelim. tercih yapabilirmiyim. tercih yapıp atanırsam askerliğim bitene kadar hakkım saklı kalır mı?

Askeri birliğinizden izin almak kaydıyla asker iken KPSS sınavlarına girmenize engel bir durum bulunmamaktadır.

Askerdeyken yerleştirme işlemlerine katılmanıza da engel bir durum yoktur. Ancak, MEB bu yılki öğretmen alımlarında, Askere Alma Daire Başkanlığından aldığı bilgileri başvuru ekranına yansıtmış ve böylece adayların askerlik durumu bilgisine göre başvuru imkanı sağlamıştır. MEB'in sisteminde kimin askerlik yaptığı, kimin tecilli olduğu, kimin bakaya olduğu görülebilmektedir. MEB, bu bilgiye dayanarak askerde olanların başvuru imkanını kaldırmıştır.

ÖSYM, 2007 yılı Aralık ayı itibariyle henüz böyle bir alt yapıya sahip değildir. Ancak, önümüzdeki yıllarda, ÖSYM'den askerlik durum bilgilerini ASAL'dan alabilir ve askerde olanların başvuru imkanını kaldırabilir. Bugün itibariyle askerde olanlar da KPSS yerleştirmelerine katılabilmektedir. Ancak, yerleşenler, göreve başlayamadığında atamaları iptal edilmektedir. Bu halde nasıl hak aranacağına dair detaylı açıklama için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber