Şehit iki uzman çavuş göz yaşları arasında toprağa verildi

Suriye'de düzenlenen havan saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Akdal, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2021 18:35, Son Güncelleme : 08 Nisan 2021 19:12

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen havan saldırında şehit düşen Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın (30) naaşı, Kilis'ten Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit Ahmet Akdal için, Onikişubat ilçesi Abdülhamit Han Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Feramuz ve kardeşleri cenaze töreninde güçlükle ayakta dururken yetkililer teselli etti.

Şehidin 3 ay önce Ayşen Cansu Akdal ile dünya evine girdiği ve çocuklarının olmadığı öğrenildi. İl Müftü yardımcısı tarafından helalliğin alınmasının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında ebediyete uğurlandı. Cenaze törenine Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki saldırıda şehit olan uzman çavuş Çakır'ın cenazesi Bursa'da toprağa verildi

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman çavuş Gökhan Çakır'ın cenazesi Bursa'nın İnegöl ilçesinde defnedildi.

Çakır'ın cenazesi, Alanyurt Mahallesi'ndeki babaevi önünde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Organize Sanayi Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin babası Hasan, annesi Saniye, eşi Gülşah Çakır ve yakınları ile Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansa götürülürken, eşi Gülşah Çakır, "Gökhan beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek gözyaşı döktü.

- Şehitlikteki törene İçişleri Bakanı Soylu da katıldı

Çakır'ın cenazesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Hastane Mezarlığı Şehitliği'nde defnedildi.

Şehitlikte Çakır'ın ailesine başsağlığı dileyen Soylu, şehidin fotoğrafını ve tabutuna sarılan Türk bayrağını aileye teslim etti.

Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki üs bölgesine terör örgütü mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu 2 asker şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber