İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

HSK seçiminde uzlaşı sağlandı... 3 üye millet ittifakından seçilecek

HSK seçimi için uzlaşma sağlandı. HSK seçimlerinde 7 üyenin 4'ü Cumhur İttifakı'ndan, 3'ü Millet İttifakı'ndan seçilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2021 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimleri için Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı anlaştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Siyasi partilere uzlaşma perspektifi için teşekkürler." ifadelerini kullandı. 7 üyeden 4'ünü Cumhur İttifakı, 3'ünü Millet İttifakı belirleyecek.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 7 Haziran'da görev süresi sona erecek 7 üyesinin seçimi için partiler arasında uzlaşı sağlandı.

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu bilgileri paylaştı:

HSK üye seçiminde ittifaklar arasında uzlaşı sağlandığını söyleyebiliriz. Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin belirlenmesine dair süreçte önemli bir gelişmenin olduğunu söylemek de mümkün.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon öncesi Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın büyük ölçüde uzlaşmaya vardığını söylemek mümkün. Buna göre de Meclis'in belirleyeceği 7 HSK üyesinden 3'ü Millet İttifakı'ndan, 4'ü de Cumhur İttifakı'nın önereceği üyeler arasından seçilecek.

KONUYA İLİŞKİN MİLLİYET GAZETESİNDE YER ALAN KULİS HABERİ

7 üyelik için 3'er adayın belirleneceği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplantısı bugün yapılacak. Toplantı öncesinde seçim için gerekli oy çoğunluğunu sağlayamayan iktidar ve muhalefet arasındaki uzlaşı arayışları sürüyor. Kulislere göre, iktidar 7 üyelikten 2'sini önerdi, muhalefetse 3 üyelikte ısrarcı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber