İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP seçim hazırlıklarına başladı: Sandık kurulu üyelirini belirliyor

Erken seçim çağrısı yapan CHP, il ve ilçe teşkilatlarını, parti adına sandık kurullarında görev alacakların belirlenmesi için alarma geçirdi.

Haber Giriş : 04 Haziran 2021 08:17, Son Güncelleme : 04 Haziran 2021 08:53
CHP seçim hazırlıklarına başladı: Sandık kurulu üyelirini belirliyor

Milliyet'ten MEHTAP GÖKDEMİR'ın haberine göre: CHP Genel Merkezi'nden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıda, parti adına sandık kurulu üyeliği yapabileceklerin belirlenerek, 15 Temmuz 2021 tarihine kadar bildirilmesini istedi. 2 Haziran tarihli yazıda, sandık oluşumları hazırlıklarına ilişkin teşkilatlarca yapılması gerekenlerin anlatılarak, "Ülkemiz mevcut iktidar tarafından yönetilememekte, maalesef savrulmaktadır. Türkiye'nin istikrarı, huzuru ve krizleri aşması noktasında erken seçim ihtiyacı acildir. CHP tüm örgütleriyle sahadadır. Bu çerçevede, sandık oluşumları hazırlıklarına başlanması gerekmektedir" denildi. Her sandıkta bir asıl ve bir yedek sandık kurulu üyesinin görev yapabildiğinin hatırlatıldığı yazıda, "Partimiz adına sandık kurulu üyeliği yapabilecek kişilerin şimdiden belirlenmesi örgütümüzün seçimlere hazır olması için büyük önem taşımaktadır" vurgusu dikkati çekti. Yazıda, il ve ilçe teşkilatlarına şu talimatlar verildi:

Görevli havuzu

"İlçe başkanlıklarımızın intranet sistemimizde yer alan 'görevli' sekmesi altındaki 'mahalle sorumlu atama' alt başlığında tüzüğümüzün 12. maddesinde düzenlenen muhtarlık bölgesi temsilcilerini tamamlaması, ilçe başkanlıklarımızın önceki seçimlerde görevini başarılı bir şekilde tamamlamış sandık kurulu üyelerimize öncelik vererek intranet sistemimizdeki 'görevli' başlığı altındaki 'sandık görevli havuzu" alt başlığına sandıkta görev alabilecek kişileri girmesi gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber