Köprüköy Belediye Başkanının büyük sınavı!

Köprüköy Belediye Başkanlığının gerçekleştireceği memur alımında Belediye Başkanı Osman Belli büyük bir sınavdan geçecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2021 21:27, Son Güncelleme : 12 Haziran 2021 21:44
Köprüköy Belediye Başkanının büyük sınavı!

Erzurum'a bağlı Köprüköy Belediye Başkanlığının gerçekleştireceği memur alımında Belediye Başkanı Osman Belli büyük bir sınavdan geçecek.

Köprüköy Belediye Başkanlığı tarafından 8 Nisan 2021 tarihinde 7'si Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olmak üzere toplam 9 memur almak üzere ilana çıkmıştır.

Söz konusu ilana yapılan başvurular sonucunda, sınava girecek adayların listesi Belediye Başkanlığının web sayfasında duyurulmuş, sözlü sınavın 14 Haziran 2021 günü yapılacağı belirtilmiştir.

Ortaöğretim düzeyinde alınacak 6 kadroluk Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni alımı için sınava çağrılan adayları incelediğimizde; soyadı "BELLİ" olan dört isim göze çarpmaktadır. 16 bin nüfuslu bir ilçe için soyadı benzerliği doğal olmakla birlikte işin diğer sorunlu tarafına bakacak olursak görevdeki belediye başkanının da soy ismi "BELLİ"dir.

Bu durum sınava girecek adaylarda ister istemez şüphe uyandırmıştır. İşin esprisi yapılarak sözlü sınav öncesi memur olacak isimler "BELLİ" denilmektedir.

14 Haziran 2021 günü yapılacak sınavda, Belediye Başkanının akrabaları gerçekten sözlü sınava girecekse, esas sınavı adaylar değil Başkan Osman BELLİ'nin vereceğini söylemek gerekir.

Bilindiği üzere, "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ve Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"in "Çıkar Çatışmasından Kaçınma" başlıklı 13 üncü maddesinde; "Çıkar çatışması; kamu görevlilerinin görevlerini tarafsız ve objektif şekilde icra etmelerini etkileyen ya da etkiliyormuş gibi gözüken ve kendilerine, yakınlarına, arkadaşlarına ya da ilişkide bulunduğu kişi ya da kuruluşlara sağlanan her türlü menfaati ve onlarla ilgili mali ya da diğer yükümlülükleri ve benzeri şahsi çıkarlara sahip olmaları halini ifade eder. Kamu görevlileri, çıkar çatışmasında şahsi sorumluluğa sahiptir ve çıkar çatışmasının doğabileceği durumu genellikle şahsen bilen kişiler oldukları için, herhangi bir potansiyel ya da gerçek çıkar çatışması konusunda dikkatli davranır, çıkar çatışmasından kaçınmak için gerekli adımları atar, çıkar çatışmasının farkına varır varmaz durumu üstlerine bildirir ve çıkar çatışması kapsamına giren menfaatlerden kendilerini uzak tutarlar." düzenlemesi yer almaktadır.

Buna göre, Belediye Başkanının şayet sözlü sınava akrabaları giriyorsa çıkar çatışması sonucu doğacağından, sözlü sınavı kayıt altına aldırarak objektif ve denetlenebilir bir yöntemle hakkın ve adaletin sağlanmasını azami düzeyde güvence altına almalıdır.

Şimdiden öncelikle Belediye Başkanına ve tüm adaylara başarı ve kolaylık dileriz!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber