'Görev tanımımızda yok' savunması

Ankara'da 2019'da ilkokul 1. sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolata kutusunun kapağının nefes borusuna kaçması sonucu ölümüne ilişkin davada, sanık gıda kontrolörleri, yargılamanın görev tanımında bulunmayan bir konu nedeniyle yapıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Haziran 2021 08:37, Son Güncelleme : 19 Haziran 2021 08:39
'Görev tanımımızda yok' savunması

Sanık ifadeleri, minik Yağız'ın ölümünün ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda kontrolörlerine denetimlerinde yetki alanında olmasa da satışa uygun olmayan ürünlere rastlamaları halinde durumu ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirmeleri yönünde talimat yazısı gönderdiğini ortaya koydu.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık iki gıda kontrolörü ve iki tanık dinlendi. Olay tarihinde Keçiören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde gıda kontrolörü olarak görev yapan sanık Koray Hozantaş, yargılamanın görev tanımında bulunmayan bir konu nedeniyle yapıldığını öne sürerek beraat talebinde bulundu. Diğer sanık gıda kontrolörü Fatma Şahin ise, "Bizim görev tanıtımımızda bu olayla ilgili teftişin, görevimiz olmadığı açıkça belirtilmiştir. Denetimde zaten zararlı yiyecek görmedik, kantinler birbirleriyle haberleşiyorlarmış. Biz o kantine gelmeden haberi gitmiş, gittiğimizde 'Biz de sizi bekliyorduk' dediler. Gelen evrakla denetimin bizim sorumluluğumuzda olmadığı belgelenmiştir, bu evrak doğrultusunda beraatimi talep ediyorum" dedi.

'Görsem uyarırdım'

Sanığın sözlerine tepki gösteren Köksal ailesinin avukatı Çağlar Çağlayan, "Kantinde bira, sigara görseniz de mi 'bizim sorumluk alanımızda değil' diyeceksiniz" diye sordu. Şahin ise, "Ben de bir anneyim görsem uyarırdım tabii. Ancak ben görev tanımımızda olmadığını anlatmak istiyorum" dedi. Şahin, "Bakanlıktan bu olaydan sonra talimat yazısı geldi. Yetki alanımız olmasa da satışı uygun olmayan ürünlere rastlanırsa ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirmemiz istendi" dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmayı 12 Kasım'a ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber