Köprüköy Belediyesi sözlü sınavı kamera kaydı alarak yaptı

Köprüköy Belediyesi, geçtiğimiz hafta yaptığımız uyarıyı dikkate alarak sözlü sınavı kayda alarak memur alımlarını sonuçlandırdı!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2021 11:10, Son Güncelleme : 22 Haziran 2021 10:42
Köprüköy Belediyesi sözlü sınavı kamera kaydı alarak yaptı

Hatırlanacağı üzere, 12 Haziran 2021 tarihli "Köprüköy Belediye Başkanının Büyük Sınavı" başlıklı yazımızda, Köprüköy Belediye Başkanlığı tarafından 8 Nisan 2021 tarihinde 7'si Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olmak üzere toplam 9 memur almak üzere ilana çıkıldığı, ortaöğretim düzeyinde alınacak 6 kadroluk Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni alımı için sınava çağrılan adayları incelediğimizde; soyadı "BELLİ" olan dört ismin görevdeki Belediye Başkanıyla soyadının aynı olduğu, şayet Belediye Başkanının sınava akrabaları girecekse çıkar çatışması sonucu doğacağından, sözlü sınavın kayıt altına alınarak objektif ve denetlenebilir bir yöntemle hakkın ve adaletin sağlanmasını azami düzeyde güvence altına alınması gerektiğine dikkat çekmiştik.

Köprüköy Belediye Başkanlığı tarafından açıklanan sonuçları incelediğimizde; objektif ve denetlenebilir olması için önerdiğimiz kamerayla kayıt alınması hususunun Belediyece dikkate alınmak suretiyle gerçekleştirilmesi konusundaki hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.

Ancak, Belediye Başkanı Osman Bellinin sözlü sınav sürecini bütünüyle sorunsuz yürüttüğünü söylemek maalesef mümkün değil. Örneğin, ortaöğretim düzeyinde VHKİ alımı için sözlü mülakata 13 aday çağırılırken, sınav sonuçlarında sınava kaç adayın girdiği belli olmamakla birlikte yalnızca başarılı üç adayın puanları ilan edilmiştir.

24 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği"nin "Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi" başlıklı 16 ncı maddesinin 5 inci fıkrasında; "En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl aday olarak belirlenir. İdare, asıl aday sayısı kadar yedek aday da belirleyebilir. Asıl ve yedek aday listeleri idarenin internet sitesinde ilan edilir ve listede yer alanlara ayrıca yazılı tebligat yapılır." devamındaki "Sınav Sonuçlarına İtiraz" başlıklı 17 nci maddesinin 1 inci fıkrasında ise, "Sınav sonuçlarına, başarı listesinin idarenin internet sitesinde ilanından itibaren yedi gün içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından yedi gün içerisinde sonuçlandırılır ve ilgiliye yazılı olarak bilgi verilir." düzenlemesi yer almaktadır.

Buna göre, Köprüköy Belediyesi tarafından sınava giren adayların sınav notlarını görmesi, varsa itirazlarını Yönetmelikte ön görülen süre içerisinde yapabilmesine imkan verilmelidir. Haliyle bunun fiilen gerçekleşebilmesi için sözlü sınav sonuçlarının şeffaf bir şekilde web sayfasından yayımlanması gerekmektedir.

Son olarak, sözlü sınava 75,90858 KPSS puanıyla üçüncü sırada çağrılan ve soy ismi görevdeki belediye başkanıyla aynı olan adayın başarılı olarak kazandığı ilan edilmiştir. Yukarıda yer verilen Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin 3 üncü fıkrasındaki "Adayların atamaya esas başarı puanı, idare tarafından yapılan yazılı veya sözlü sınav puanları ile KPSS puanlarının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir ve idarenin internet sitesinde ilan edilir" hükmü gereğince, tüm adayların yazılı/sözlü ve KPSS puanlarının ilan edilmesini, 5 inci fıkrasına göre asil ve yedek aday listesinin ilan edilmesi gerekiyor olmasına rağmen tüm listeyi olması gerektiği gibi ilan etmemiş olmamaları ve ilk listedeki 13 kişi içerisinden listenin sonundaki BELLİ soyadındaki adayları çıkardıktan sonra sondan 1. ve 3. sırada yer alan adayların asil olarak ilan edilmiş olması inancımıza şüphe düşürmüştür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber