Avrupa Şampiyonası'nda maç öncesi 'gökkuşağı' gerilimi

Macaristan'da geçtiğimiz salı günü parlamentodan geçen eşcinsellik karşıtı tasarı, şimdi Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gündem oldu. Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, Fransa maçında gökkuşağı renginde kaptanlık pazubandı takan Almanya Milli Takımı kalecisi Manuel Neuer'e UEFA'nın soruşturma başlatmasına ve Macaristan'da okullarda LGBTİ hakkında bilgilendirme yapılmasını yasaklayan yasayı onaylanmasına tepki gösterdi

Haber Giriş : 23 Haziran 2021 16:59, Son Güncelleme : 23 Haziran 2021 17:00
Avrupa Şampiyonası'nda maç öncesi 'gökkuşağı' gerilimi

Reiter, UEFA'ya 28 Haziran'da Münih'te oynanacak Almanya-Macaristan maçı sırasında Allianz Arena'nın LGBTİ'lerle dayanışma ve ayrımcılığı protesto amacıyla gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılması talebinde bulundu.

UEFA'ya rest

UEFA, talebin siyasi bağlamı olduğunu ve bu yüzden reddettiklerini açıkladı. Kurumun, ırkçılık, homofobi, cinsiyetçilik ve her türlü ayrımcılığın karşısında olduğu belirtilen açıklamada, ışıklandırma talebinin ileriki tarihlerde başka maçlar için gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Talebin reddinin ardından Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'un Başkanı Axel Hellmann'dan UEFA'ya rest geldi. Hellmann, Almanya'da UEFA'nın yetki alanında bulunmayan Deutsche Bank Park stadyumunu maç günü gökkuşağı renginde aydınlatacaklarını açıkladı. Öte yandan UEFA, Neuer'in gökkuşağı renkli kaptanlık pazubandına yönelik soruşturmayı da gelen tepkilerin ardından durdurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber