BİLSEM'lere müdür yardımcısı atamasında uygulama birliği yok!

BİLSEM'lerde müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı kadrolarına atama yapılırken, BİLSEM'de kadrolu öğretmen olma şartının aranıp aranmayacağı konusunda ülkede uygulama birliği bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2021 12:50, Son Güncelleme : 05 Temmuz 2021 11:03
BİLSEM'lere müdür yardımcısı atamasında uygulama birliği yok!

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin "Müdür olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar" başlıklı 5. maddesi 2.fıkrasındaki; "(2) Müdür olarak görevlendirileceklerde ayrıca;
....
c) Özel eğitim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde; bilim ve sanat merkezleri için bilim sanat merkezinde kadrolu olarak görev yapmış olmak, rehberlik ve araştırma merkezleri bakımından Rehberlik, diğer özel eğitim kurumları bakımından Özel Eğitim öğretmeni olmak, şartları aranır."
hükümlerine göre bilim ve sanat merkezleri için bilim sanat merkezinde kadrolu olarak görev yapmış olmak şartı bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama sürecinde bu konuda il milli eğitim müdürlüklerine bu meyanda talimatta göndermiştir.

Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak yeniden görevlendirme ve Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirmelerde; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Ve Görevlendirme Yönetmeliğinin "Müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar" başlıklı 7. maddesinde bilim sanat merkezine atanacak müdür başyardımcısı veya müdür yardımcıları için Bilim ve Sanat Merkezi tercihlerinde herhangi bir özel şart (Bilsem öğretmeni olmak veya Bilsem öğretmen sınavını kazanmış olmak) aranmadığından bazı il milli eğitim müdürlükleri bu şart aranmadan atamalar yapmış bazı milli eğitim müdürlükleri ise müdürlükte şart aranıyorsa müdür başyardımcısı veya müdür yardımcıları için bu şart olması gerekir şeklinde düşünerek şartları tutmayanları atamamış ve ülkede bu konuda uygulama birliği ortadan kalkmıştır.

Bu durum uygulamada sorunlar meydana getirecektir şöyle ki; bilindiği üzere bilim sanat merkezine öğretmenler sınavla atanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinin "Yöneticilik görevinden ayrılma" başlıklı 17. Maddesi 1 fıkrasındaki; " (1) Yöneticilik görevlerinden istekleri üzerine ayrılanlar, bulundukları eğitim kurumunda alanlarında boş norm kadro olması ve istemeleri halinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise öncelikli olarak kadrolarının bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde durumlarına uygun norm kadro bulunmaması halinde ise il içerisinde istekleri de dikkate alınarak alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır. " hükümlerine göre Bilim ve Sanat Merkezi tercihlerinde herhangi bir özel şart (Bilsem öğretmeni olmak veya Bilsem öğretmen sınavını kazanmış olmak) aranmadığından atanan Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları bilim sanat merkezinde boş norm varsa bu kuruma öğretmen olarak atanabilir mi? tabi ki atanamaz çünkü bilim sanat merkezine öğretmenler sınavla atanmaktadır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber