İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Galata Kulesi'nin giriş zammı, Müze Kart'a teşvik için

İSTANBUL'un tarihi sembollerinden Galata Kulesi'nin giriş ücretlerinde yüzde 200'den fazla artışa gidil ve giriş ücretleri 1 Temmuz'dan itibaren 100 liraya yükseltildi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz'dan ilginç bir açıklama geldi. Yılmaz, zammın 'Müze Kart' kullanımına teşvik etmek için yapıldığını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2021 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Galata Kulesi'nin giriş zammı, Müze Kart'a teşvik için

İSTANBUL'un dört bir yanını seyretmek isteyenler için şehirdeki en iyi yerlerden biri olan tarihi Galata Kulesi, uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 Temmuz 2021'den itibaren Galata Kulesi Müzesi giriş ücretlerini güncelledi. Galata Kulesi giriş ücretine temmuz ayı itibariyle yüzde 200'den fazla zam yapıldı. 30 lira olan Galata Kulesi giriş ücretleri 1 Temmuz'dan itibaren 100 liraya yükseltildi.

Galata Kulesi ziyaret saatleri yaz ve kış dönemine göre değişiyor. 1 Nisan-1 Kasım arası Galata Kulesi giriş saatleri 08:30'da başlıyor. Gece 24.00'e kadar ziyaret edilebiliyor. Galata Kulesi her gün ziyarete açık.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'dan, söz konusu zamma ilişkin ilginç bir açıklama geldi. Müze Kart alınırsa giriş ücretinin 60 liraya düştüğünü söyleyen Coşkun Yılmaz, "Normal vatandaşın kullandığı Müze Kart 60 lira. Bu kartı alan vatandaşımız 1 yılda birden fazla Galata Kulesi'ni ziyaret edebiliyor. Daha önce sadece 1 sefere 30 lira veriyordu" dedi

'MÜZE KART KULLANIMINA TEŞVİK ETMEK İÇİN'.

Yılmaz, uygulamanın daha uygun fiyatlı Müze Kart kullanımına teşvik etmek için yapıldığını söyleyerek şunları kaydetti:

"İşin aslı şu; Galata Kulesi daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aitken her vatandaşımız 30 lira vererek ziyaret edebiliyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrinden sonra ise sadece Galata Kulesi değil, Topkapı Sarayı, Türk İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi hulasa Türkiye'nin dört bir köşesinde bakanlığımıza ait. Milli Saraylar'a ait 300 civarındaki müze ve ören yeri 'Müze Kart'la çok daha ucuz ve rahat ziyaret edilen mekanlar haline geldi. Normal vatandaşın kullandığı 'Müze Kart' 60 lira, bu kartı alan vatandaşımız 1 yılda birden fazla Galata Kulesi'ni ziyaret edebiliyor. Daha önce sadece 1 sefere 30 lira veriyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber