Red Bull, Antalyalı Öküz Gazoz'a açtığı davayı kaybetti

Avusturyalı enerji içeceği devi Red Bull, Antalyalı Zilli Öküz Gazoz'a karşı açtığı marka davasını kaybetti. Mahkeme, 'İki marka arasında benzerlik yok' diyerek davayı reddetti. Kararla birlikte, Antalyalı gazoz markasının logosunda kırmızı renkli bir boğa figürünün yer almasının önünde şimdilik bir engel kalmadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2021 12:49, Son Güncelleme : 06 Temmuz 2021 13:46
Red Bull, Antalyalı Öküz Gazoz'a açtığı davayı kaybetti

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre; GEÇEN yıl sonu cirosu 10 milyar doları bulan Red Bull GmbH ile, Zilli Öküz Gazoz adı ile üretim yapmak isteyen Antalyalı esnaf Salman Akşun (43), 'marka hakkına tecavüz' iddiası ile karşı karşıya kaldı. Red Bull avukatları, Akşun'un tescil ettirmek istediği markanın logosunda yer alan boğa figürü ile kendi markalarında yer alan kırmızı boğaların, tüketici açısından karıştırılabileceğini iddia etti. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan olumsuz yanıt alan Red Bull, Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra bilirkişi raporu hazırlattı. Üç kişilik heyet, hazırladıkları raporu geçen mayıs ayı sonunda mahkemeye sundu.

BENZERLİK YOK

Raporda özetle şöyle denildi: "Dava konusu markanın esas unsuru 'Zilli Öküz'. İki marka arasında görsel ve işitsel bir benzerlik yok. Bu nedenle tüketicinin de karıştırma ihtimali olmaz."

Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, tarafların talep ve savunmaları sonrası aldığı bilirkişi raporuna dayanarak kararını verdi. 24 Haziran'da yapılan duruşmaya, taraf avukatları katıldı. Gerekçeli kararını henüz açıklamayan mahkeme Red Bull'un davasını reddetti. Karara Red Bull tarafının, itiraz etme hakkı bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber