MEB, yer değiştirme işlemlerindeki sorunlu konulardan birini düzeltti

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı il içi yer değiştirmelerde, memurlar.net'te yer verilen sorunlu alanlardan birini düzeltti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Temmuz 2021 13:49, Son Güncelleme : 09 Temmuz 2021 14:03
MEB, yer değiştirme işlemlerindeki sorunlu konulardan birini düzeltti

Memurlar.net'te, 8 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan haberde, MEB'in öğretmen il içi yer değiştirmelerini sorunlu başlattığına dikkat çekilmişti. Yazıda, emeklilik işlemlerinden dolayı yaşanan soruna şu şekilde yer verilmişti:

"2- Emeklilikten boşalacak kadroların kullanımı
MEB il içi yer değiştirme takvimini her yıl Mayıs ayında açıklar ve Haziran ayında da atamaları gerçekleştirirdi. Bu durum çok tepkilere yol açardı çünkü: emekli olan öğretmenlerin ilişiklerinin Temmuz ayı sonunda kesilmesi söz konusu. Bu durumda emekli öğretmenlerden boşalan kadrolar il içi yer değiştirmelerde kullanılamamaktadır.
Fakat MEB ilk kez 2020 yılında il içi yer değiştirmeleri Temmuz ayı sonuna alarak bu sorunu tam olmasa da aşmıştı.
2021 yılında ise atamalar 16 Temmuz 2021'de yapılacaktır. Yani emekli olacak öğretmenler henüz ilişik kesmeden atamalar tamamlanmış olacak. Evet emekli olacak öğretmenler 15 Temmuz 2021 te memuriyetteki son maaşlarını alacaklar fakat ilişik kesmek için zamanları ay sonuna kadar devam ediyor ve 20 Temmuz 2021'de bayram var.
İl içi yer değiştirmelerin bir yararı da il içi özrü olan ve yıllardır yer değiştiremeyen öğretmenler için bir fırsat niteliğinde. Fakat kadro sayısını az olması buna da imkan sağlamamaktadır. Bu nedenle emeklilikten boşalacak kadroların önemi yüksek."

MEB, 8 Temmuz 2021 tarihinde yayımladığı resmi yazıda, bu konuda değişikliğe gitmiştir. Resmi yazıda, 2021 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde, emekli olacakların da yerlerine atama yapılabilmesi için, atamaların Valiliklerce gerçekleştirilmesi işlemi 27 Temmuz tarihine uzatılmıştır. Bu sayede, 27 Temmuz tarihine kadar emeklilik onayı alınan ve kendilerine tebliğ edilerek ayrılış işlemi bildirilen öğretmenlerin yerlerine de il içinden atama yapılması mümkün olabilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber