GİB personelini kapsayan 7 değişiklik Resmi Gazetede yayımlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı personelinin yer değiştirmesini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı. Mazerete binanen tayin istenebilecek durumlar arasına can güvenliği ve engellilik durumları eklendi. Aile birliği mazeretinde, zorunlu çalışma süresini tamamlama şartı kaldırıldı. Sağlık mazeretine ilişkin taleplerde Başkanlığa sunulacak sağlık kurulu raporunun "son 3 ay içinde" alınma şartı "son altı ay içinde" olarak değiştirilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Temmuz 2021 07:35, Son Güncelleme : 13 Temmuz 2021 07:39
GİB personelini kapsayan 7 değişiklik Resmi Gazetede yayımlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı Personeli Yer Değiştirme Yönetmeliğinde 13 Temmuz 2021 tarihi itibariyle değişiklik yapılarak, mazeret tayinleri, gelir idaresi grup amiri unvanına yapılacak atamalar, bölge hizmetinden sayılmayacak süreler, nüfusa kayıtlı ile atanamama gibi bazı hususlarda önemli değişiklikler yapılmıştır.

İşte 7 başlık halinde, bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan değişikliklerin özeti:

Avukat kadro unvanı yer değiştirmeye tabi unvanlar arasından çıkarıldı.

* Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi 2. bölge kapsamına alındı.
* Antalya Korkuteli, Bilecik Bozöyük, Konya Karapınar, Tekirdağ Şarköy ve Kapaklı ilçeleri 3. bölge kapsamına alındı
* Artvin Arhavi, Hatay Kırıkhan, Reyhanlı ve Samandağı ilçeleri 4. bölge kapsamına alındı
* Ağrı Patnos, Diyarbakır Ergani ve Bismil, Hakkari Yüksekova, Şanlıurfa Suruç ilçeleri 5. bölge kapsamına alındı

4. ve 5. hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma süresini tamamladıkları halde, bu bölgelerde kalmak için talepte bulunanların istekleri yerine getirilir. Bu personelin çalışma süresi her bir bölge için 6 yılı geçemeyecek. Daha önce bu süre "son üç ay" şeklindeydi.

Mazerete binanen tayin istenebilecek durumlar arasına can güvenliği ve engellilik durumları eklendi. Aile birliği mazeretinde, zorunlu çalışma süresini tamamlama şartı kaldırıldı.
Sağlık mazeretine ilişkin taleplerde Başkanlığa sunulacak sağlık kurulu raporunun son altı ay içinde alınmış olması şartı getirildi.

Gelir idaresi grup müdürü unvanına atanacakların ilk görev yeri 4 ve 5. hizmet bölgeleridir. Ancak daha önceki düzenlemede, yer değiştirmeye tabi unvanlar dışındaki görevlerde, 4 ve 5. hizmet bölgelerinde en az 4 yıl görev yapmış olanların anılan bölgelere atanmalarının zorunlu olduğuna dair hüküm yürürlükten kaldırılmıştır.

Nüfusa kayıtlı ile atanamama sınırlaması kaldırıldı. Yer değiştirmeye tabi personelin ( vergi dairesi müdürü, müdür, vergi dairesi müdür yardımcısı ve müdür yardımcısı) kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı oldukları il ve bu il'e bağlı ilçelere atanamayacağına dair düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

Bölge hizmetinden sayılacak sürelerde önemli bir değişiklik yapılmıştır. Artık 657 sayılı Kanunun 105. maddesi gereğince alınan hastalık ve refakat sürelerinin tümü değil sadece 6 ayı, bölge hizmetinden sayılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber