SGK denetmen yardımcılığında KPSS taban puanı belli oldu

SGK'nın 50 kişilik denetmen yardımcısı alımında, yazılı sınava geçip sözlü sınava çağrılan adaylar belirlendi. Buna göre en düşük puan KPSS P40, P42 ve P43 puanı 72,5 oldu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Temmuz 2021 17:05, Son Güncelleme : 14 Temmuz 2021 17:08
SGK denetmen yardımcılığında KPSS taban puanı belli oldu

SGK Başkanlığı 12 Mayıs 2021 tarihinde yayımlandığı ilanla 50 denetmen yardımcısı alacağını duyurmuştu. Tıklayınız.

Sınava en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden mezun adayların başvurabileceği, KPSS P40, P42 ve P43 puan türlerinden de en az 70 puan alınması istenilmişti.

SGK Başkanlığı, yazılı sınavı geçen adaylar arasından en yüksek puanlı 4 katı adayı belirledi. Buna göre taban puan 72,5, tavan puan ise 90 oldu. Taban puan olan 72,5 puanı alan toplam aday sayısı 19 kişi oldu. Sınava 208 aday davet edildi.

İŞTE SGK'NIN AÇIKLAMASI

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCILIĞI
GİRİŞ YAZILI SINAV SONUCU VE SÖZLÜ SINAV TARİHİNE İLİŞKİN DUYURU

Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; Kurumumuz taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 50 adet sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımına ilişkin yazılı sınav 03 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olup sınava ilişkin;
1) Yazılı sınavın değerlendirmesi sonucu, bu sınavdan yüz üzerinden yetmiş ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere dört katına kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanmıştır. Buna göre, söz konusu sınavda tavan puan 90, taban puan ise 72,5 olarak belirlenmiş olup sınava 72,5 puan alan 19 aday dahil toplam 208 kişi davet edilmiştir.

2) Adaylar yazılı sınav başarı durumuna https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sinav-sonuc adresinden erişebilecektir.

3) Sözlü sınav 27 - 30 Eylül 2021 tarihleri arasında saat 09.30'da Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü (Mithatpaşa Cd. No:7, A Blok 3. Kat - Sıhhiye / ANKARA) adresinde gerçekleştirilecek olup adayların hangi tarihte sınava gireceği Ek'te yer alan tabloda belirtilmiştir.

4) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar yanlarında geçerli kimlik belgesi ile birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

Not: Adaylar sözlü sınavın gerçekleştirileceği binaya giriş ve çıkışlarda, Bilim Kurulunun belirlediği sağlık önlemleri çerçevesinde hareket etmekte yükümlü bulunmaktadır.

İlanen duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber