İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan talimat verdi! 3 Bakan Rize'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar Kurum, Soylu ve Karaismailoğlu Rize'de yaşanan sel nedeniyle bölgeye gidiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2021 22:43, Son Güncelleme : 14 Temmuz 2021 23:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar Rize'ye gidecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize'de yaşanan sel nedeniyle bölgeye gidiyor.

Erdoğan'ın talimatıyla Kurum, Soylu ve Karaismailoğlu incelemelerde bulunacak.

Rize'de selde kaybolan kişi sayısı 3'e yükseldi

Rize'de şiddetli yağış sonrası meydana gelen selde kaybolan kişi sayısı 3'e yükseldi. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde kaybolan 2 kişiden sonra Güneysu ilçesinde de 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Rize'nin Güneysu ilçesinde meydana gelen selde 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Rize'de öğle saatlerinden itibaren etkisi gösteren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ev ve iş yerlerini sular bastı. Bazı araçlar ise suya gömülerek mahsur kalırken, sürücüler su içinde kalan araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Yağış nedeniyle meydana gelen sel nedeniyle merkeze bağlı Muradiye beldesinde 2 kişi, Güneysu ilçesinde ise 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Öte yandan Güneysu ilçesinde sel sularının taşıdığı çamur nedeniyle merkezin dolduğu öğrenildi. İlçede yağış nedeniyle, elektriklerin kesildiği, internetin olmadığı, iş yerleri ve evleri suların bastığı aktarıldı.

Rize'de selde kaybolan 3 kişinin kimlikleri belli oldu

Rize'de öğle saatlerinden itibaren etkisi gösteren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ev ve iş yerlerini sular bastı. Bazı araçlar ise suya gömülerek mahsur kalırken, sürücüler su içinde kalan araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle merkeze bağlı Muradiye beldesinde kaybolanların Nuri Cemal Mert ile eşi Hacer Mert, Güneysu ilçesinde ise Halil Arıcı olduğu bildirildi. Olayla ilgili bölgelere AFAD, JAK ve yerel arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.

AFAD'dan Rize'deki şiddetli yağışa ilişkin açıklama:

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Rize ili genelinde bugün aşırı yağışlara bağlı olarak sel ve su baskınları meydana geldiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Rize'nin Çayeli ilçesi bakır istasyonunda metrekareye 190, Çayeli ilçesinde metrekareye 148, Güneysu ilçesinde metrekareye 207 kilogram yağış düştüğü bilgisinin alındığı belirtilen açıklamada, Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu 30'a yakın ihbarın alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rize ili Muradiye Beldesi, Orta, Karayemiş ve Tepebaşı köylerinde bazı binalarda çökmelerin olduğu bilgisi alınmıştır. AFAD, JAK, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri bölgede çalışmalara devam etmektedir. Tedbir amacıyla bugün gündüz saatlerinde Erzurum ilinden görevlendirilen arama kurtarma personeli bölgede çalışmalara başlamış olup Trabzon ilinde bekletilen Samsun ekibi de Rize ilinde çalışmalara katılmıştır. Taşkın nedeniyle yolu kapanan Güneysu ilçesine bağlantı yolundan ulaşım sağlanmaktadır.

Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Ayrıca Tokat il AFAD'dan da bir ekip tedbir amacıyla Trabzon'a sevk edilmiştir. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber