MEB Yönetici Atamalarında Son Durum

13 Nisan 2007 tarihli Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliğinin Danıştay tarafından durdurulması sonucunda pek haber yayımladık. Tüm eğitim camiası yeni yönetmelik düzenlemesini beklemektedir. Daha önce sendikalara gönderilen yönetmeliğe ilişkin olarak görüş alınma süreci tamamlnmış olup, son duruma ilişkin olarak hazırladığımız yazı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖNETİCİ ATAMADA SON DURUM

13 Nisan 2007 tarihli Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliğinin Danıştay tarafından durdurulması sonucunda;

1- 15.000 civarında vekaleten yürütülen yöneticiliklerde görev yapanlar

2- 15.000'den fazla müdür yardımcılığı için düzenlenen Seçme Sınavını kazanan yönetici adayları

3- Yönetici olup yer değiştirmek isteyen binlerce yönetici

ile birçok eğitim çalışanını yakından ilgilendiren ve merakla beklenen yönetmelikle ilgili olarak ulaşan bilgileri sizinle paylaşmakta fayda görüyorum.

Bilindiği gibi bakanlık tarafından ekim ayının başlarında yönetmelik taslağı hazırlanmış ve bu taslak üye bakımından üç büyük sendikaya gönderilerek görüşleri istenmiştir. http://www.memurlar.net/haber/89656/

Bu taslakla ilgili olarak 08.10.2007 tarihinde http://www.memurlar.net/haber/89706/ linkinde Yeni yönetici atama yönetmeliği taslağında neler var, neler olmalı? Sorularında sizleri bilgilendirmeya çalışmıştık.

Taslağı sendikalara gönderilmesinin ardından Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen sendikaları tarafından incelenerek kısa sürede görüşlerini bakanlığa iletmişlerdir.

Bakanlık tarafından bu önerilerin de ışığında toplantılar yapılmış ve metnin son hali Devlet Personel Başkanlığına gönderilerek görüş istenmiştir. Devlet Personel Başkanlığı konu ile ilgili değerlendirmelerini 28/12/2007 tarihinde tamamlayarak, bakanlığa ulaştırmıştır. Taslak şu anda son hali verilmek üzere ya da olduğu şekliyle yayınlanmak üzere Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr.Hüseyin ÇELİK'in imzasını beklemektedir.

Şimdi bu son halinde neler var neler yok onlara değinelim. Bu taslak çalışma olduğundan ve son anda değiştirilme olasılığı bulunduğundan kesin olarak böyle çıkacağı düşünülmemelidir.

1- Öncelikle bakanlıkça sendikalara sunulan http://www.memurlar.net/haber/89656/ linkinde yayınladığımız taslağın ana hatlarına dokunulmamaktadır.

2- Sendikaların görüşleri incelendiğinde sınavın ön plana çıktığı açıkça görüldüğü halde bakanlık tarafından müdür ya da müdür yardımcılığında sınav son metinde bulunmamaktadır.

3- Yapılan düzenleme ile daha önce yapılan Müdür Yardımcılığı Seçme sınavını kazananlara ek-2 Geçici madde de yapılan düzenleme ile öncelikli atanma hakkı verilmektedir. Bu atama sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak ve puanların eşit olması durumunda hizmet süresi fazla oan atanacaktır.

4- Yöneticilik kademeleri taslakta olduğu gibi devam etmektedir. 1.Kademe:Eğitim Kurumu Müdür yardımcılığı, 2.Kademe:Eğitim Kurumu Müdür baş yardımcılığı, 3.Kademe:C tipi Eğitim Kurumu Müdürlüğü, 4.Kademe:B tipi Eğitim Kurumu Müdürlüğü, 5.Kademe:A tipi Eğitim Kurumu Müdürlüğü,

5- Taslaktaki A tipi eğitim kurumu müdürlüğü için 3 yıl yöneticilik yapmış olma şartı ve diğer yöneticiliklerdeki bu şartlar korunmaktadır.

6- Daha önce Müdürlük için Düzey Belirleme Sınavına girenlerle ilgili hiçbir hüküm yer almamaktadır.

7- Taslakta bulunmayan ve değiştirilen başka bir husus, bulunduğu kurumda 2 yılını dolduran yöneticilere yapılacak duyuruya göre yer değiştirme olanağı tanınmaktadır

8- Daha önce bakanlıkça Müdür Yardımcılığı için Seçme Sınavına alınmayan Kurucu Müdür ve Müdür Yetkili öğretmenler ile ilgili olarak düzenleme yapılmamakta, bu durumda olup müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlerin mağduriyeti giderilmemektedir.

9- Taslakta en çok tepki çeken Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formundaki puanlamalardan vazgeçilmemekte bazı küçük değişiklikler yapılmaktadır.

10- Yalnız ödüllerde aranan son 3 (Üç) yılda alınmış olma şartının değişebileceği gelen bilgiler arasındadır.

11- Müdür yetkili öğretmenlikte geçirilen süreler en az bir yıl olmak kaydıyla (taslakta en az 2 yıl idi) taslakta olduğu gibi 3.kademe yöneticiliğinde geçirilmiş sayılmaktadır.

12- 13 Nisan 2007 tarihli yönetmeliğe göre atanarak mahkeme kararı gereği görevden alınan yöneticilerle ilgili olarak ise olumlu ya da olumsuz hiçbir hüküm bulunmamaktadır.

Yukarıda sunulan taslağın bu şekilde yayınlanması muhtemel olduğunu ya da bazı değişikliklerle beraber yayınlanmasının da mümkün olabileceğini tüm okuyucularımıza tekrar hatırlatıyoruz.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber