Küllerinden doğan öğretmenevi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 22:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üç yıllık zararı 159 bin YTL'yi aşan ve Sabancı Ailesi'nin üzüntüden uğramaz olduğu Beykoz Sabancı Öğretmenevi yeni müdürü Ayşe Erol'un gece gündüz çalışmasıyla toparlandı. Kurum bir yıl gibi kısa sürede 1 milyon 650 bin YTL kara geçti

AYŞE Erol, merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın yaptırdığı İstanbul Beykoz'daki Boğaz'a nazır öğretmenevine 18 Ocak 2007'de atandı. Milli Eğitim Bakanlığı 2006 sonunda öğretmenevi kasasından çalınan 35 bin YTL'nin soruşturması kapsamında öğretmenevi müdiresi Ayten Mit ve yönetimini açığa almıştı. Müdür vekili olarak atanan Erol kolları sıvadı.

7.5 TON SEBZE YENMİŞ

EROL üç yılı toplam 159 bin YTL zararla kapatan, daha önce en fazla 43 bin YTL kar yapabilen kurumun kara deliklerini tek tek saptadı ve işe sebzelerden başladı. 3 ayda 7.5 ton sebze yenmiş, tonlarca balık tüketilmiş gösterilen alım ve satımlar, sıkı bir takibe alındı. İhaleler feshedildi. Sebze, meyve ve balıklar halden, etler üreticiden alındı. Ve otel hizmeti vermeyip sadece sosyal tesis hizmeti veren kurum 1 milyon 650 bin YTL kara geçti.

KADIN YÖNETİCİLERİN BAŞARISI

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ?Beş yıldızlı otellerim öğretmenevlerimdir' dediği 840 öğretmenevinin, 2007 hesapları incelendi. İstanbul'da Meral Veziroğlu yönetimindeki Validebağ Öğretmenevi'nin, Nilgün Ulusoy yönetimindeki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nin ve Ayşe Erol yönetimindeki Sabancı Öğretmenevi'nin kar ederken 18 kuruluşun zarar ettiği ortaya çıktı.

ÇOCUKLARIMI GÖREMEDİM

BİN YTL maaş alan Erol ve 935 YTL maaş alan yardımcısı Mehmet Yumuşak'ın bu çabası takdirname ile ödüllendirildi. Sabancı Vakfı da 150 bin YTL bağış yaptı. Erol yaşadıklarını şöyle anlattı: Bir yıl çocuklarımla evde notlarla haberleştik. Gece harabe olan tesisin inşaatıyla uğraştık, gündüz çay sattık. 08.00'den 24.00'e kadar çalıştık. Personeli eğittik, fazlasını attık. Ciromuza 4 kuruşluk çay, 6.5 YTL'lik yemek ve 10 YTL'lik balık satarak ulaştık.

BEBEĞİM DOĞDU, GİDEMEDİM

9 YILLIK öğretmen olan Mehmet Yumuşak ise şunları söyledi: ?Yedi aylık oğlum var. Karım doğum yaptığı gün ben buradaydım. Hastaneye ziyarete gidenler ?Allah analı-babalı büyütsün' deyince hanım gülmüş. Çünkü baba ortalıkta yok. Burası bizim evimiz. Kasası, devlet babanın cebidir. Kimse elini uzatamaz.

ÜZÜNTÜDEN TEŞEKKÜRE

BEYKOZ Öğretmenevi'nin yıpranmış, dökülen hali bağışçı aile Sabancılar'ı da üzüyordu. Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı ?Babamın eserini bu halde görmeye dayanamıyorum' diyerek gözyaşları içinde kurumu terk etti. Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve kızı Dilek Sabancı, bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşen değişim karşısında yeniden kuruma gelerek Erol'a teşekkür etti.

SULTAN UÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber