Mersin'de, ders sürelerini kısaltan karar iptal edildi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ders sürelerini kısaltan kararlarını iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Eylül 2021 22:07, Son Güncelleme : 10 Eylül 2021 22:25
Mersin'de, ders sürelerini kısaltan karar iptal edildi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kili eğitim uygulayan kurumlarda ders sürelerini kısaltan karar almıştı. Benzer kararlar Kırıkkale, Hatay ve Diyarbakır gibi il milli eğitim müdürlüklerince de alınmıştı.

Ancak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bugün Valilikten aldığı onayla, ders sürelerini kısaltan kararı iptal etti.

Milli Eğitim Bakanlığının, ders süresini kısaltan illerden bu kararlarından vazgeçmesini istediği belirtiliyor ancak bu konuda yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

MEMURLAR.NET'TE BUGÜN YAYIMLANAN HABERLER

Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararına göre, İl genelinde bulunan ve ikili eğitim öğretim yapılan Okullarda 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren ders sürelerinin 30 ( Otuz) dakika ile sınırlandırılmasına karar verildi.

İşte İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kurulu Kararı

DİYARBAKIR İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURUL KARARI
KARAR TARİHİ:09.09.2021
KARAR NO :34

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23. Maddesine göre düzenlenen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 9 Eylül 2021 Perşembe Günü Diyarbakır Valisi Sayın Münir KARALOĞLU başkanlığında Kurul Üyelerinin katılımıyla Koronavirüs (Covid-19) Salgını kapsamında alınacak kararlar hakkında toplanmıştır.

Covid-19 Salgınında Okullarda alınacak önlemler kapsamında;

İlimiz genelinde bulunan ve ikili eğitim öğretim yapılan Okullarda 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren ders sürelerinin 30 ( Otuz) dakika ile sınırlandırılmasına,

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca; Kaymakamlar ve ilgili Kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına,

Oy birliğiyle karar verilmiştir.

Bursa Valiliği tüm resmi eğitim öğretim kurumlarında 1 ders saati için sürenin en az 35 dakika olacak şekilde planlama yapılmasını, öğlen aralarına ait sürelerin mümkün olduğunca uzun tutulmasını istedi.

Hatay Valiliği, tüm resmi ve okul öncesi kurumlarında ders saatini 40 dakika, diğer resmi ve özel tüm okullarda ise 30 dakika, öğlen arasının normal eğitim yapan kurumlarda 40 dakika, ikili eğitim yapan okullarda ise iki devre arasının 30 dakika olarak belirlendi.

Kırıkkale Valiliği ikili eğitime geçen Temel Eğitime bağlı okullarda ders saatlerinin en az 30 dakika, mesleki ve teknik eğitime bağlı liselerde ise ders saatlerinin en az 35 dakika olarak planlamasını istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber