Kadın doktor 'genel ahlak' gerekçesiyle ihraç edildi

Trans kadın doktor Larin Kayataş, meslekten 'genel ahlak' gerekçesiyle men edildi. Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra zorunlu hizmet için atandığı hastanedeki ilk iş gününde CİMER'e şikayet edilen trans kadın doktor Larin Kayataş, 'genel ahlak' gerekçesiyle meslekten men edildiğini duyurdu.

Kaynak : Sözcü
Haber Giriş : 14 Eylül 2021 15:55, Son Güncelleme : 14 Eylül 2021 16:24
Kadın doktor 'genel ahlak' gerekçesiyle ihraç edildi

Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra zorunlu hizmet için atandığı hastanedeki ilk iş gününde CİMER'e şikayet edilen trans kadın doktor Larin Kayataş, 'genel ahlak' gerekçesiyle meslekten men edildiğini duyurdu.

Doktor Larin Kayataş, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden (Çapa Tıp) mezun olduktan sonra, zorunlu hizmet için Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanmıştı.

Sözcü'den Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile mesleğe başladığının ertesi günü, bir hastane personeli tarafından, CİMER'e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) şikayet edildiğini, bir ay sonra ise 3 aylık uzaklaştırma aldığını ve en sonunda 'genel ahlak' gerekçesiyle meslekten men edildiğini duyurdu.

"BİR YILDIR MOBBİNGE MARUZ BIRAKILDIM"

Doktor Larin Kayataş sosyal medya paylaşımında, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne zorunlu hizmetimi yapmak üzere atandım. 1 yıldır acil serviste pratisyen hekim olarak görev yapmaktaydım. Bugünden itibaren memuriyetten men edilip doktorluk görevime son verildi. 1 yıldır gerek hastane içi gerek hastane dışı sistematik baskıya ve mobbinge maruz bırakıldım. Atandığımın ertesi günü bir hastane personeli CİMER'e hakkımda şikayet dilekçesi yazıyor, hal ve hareketlerimi genel ahlaka uygun görmediği, doktorluk mesleğine yakışmadığını düşündüğü için. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de hukuken hiçbir dayanağı olmayan bu dilekçeye istinaden atandıktan sadece bir ay sonra 3 ay görevden uzaklaştırıyor, disiplin soruşturması açıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber